Köp knivslip VÅTSLIP 240 och 800 grit

Användarnamn

Slipsten våtslip rektangulär 240 och 800 grit

För vassa knivar
773 kr / 699 kr
Praktiska våtslipsten för köksknivar som på ena sidan ger en bra grundslipning och reparerar skador i knivens blad och på den andra skärper. 240 grit stenen gör inte bladet ordentligt skarpt och bör därför med kombineras med en finare slipsten som 800 grit för att uppnå en bra skärpa. En bra slipsten garanterar att du kan ta hand om dina knivar på rätt sätt och på så sätt förlänga knivarnas livstid.   
 
Köp

Våtslipsten 240 och 800 grit eller korn
Praktiska våtslipsten för köksknivar som på ena sidan ger en bra grundslipning och reparerar skador i knivens blad och på den andra skärper.
Brynet har en fin och en grovsida vilket gör denna 
slip tillden enda du behöver för att hålla dina knivar vassa och i gptt skick. 

  • 2 användbara stenar
  • Använd helst med vatten
  • Slö blir skarp snabbt

240 grit stenen gör inte bladet ordentligt skarpt och bör därför med kombineras med en finare slipsten som 800 grit för att uppnå en bra skärpa. 
Stenen med 240 grits, eller korn är en grov slipsten. Grova slipstenar ger en bra grundslipning, medan en finkornig slipsten gör kniven skarpare.Den ger en bra grundslipning och reparation.

800 grit stenen är en medium-sten och din viktigaste sten. Alla knivar behöver denna sten. Det första steget för att sätta ny fin skärpa. En skärpa som gott räcker för de flesta.

Vill man vässa ytterligare kan man gå vidare till en ännd finare sten och en polersten. Exempelvis en 1500 och en 3000 grit. Men för det grundläggande behovet räcker 800 grit.

En bra slipsten garanterar att du kan ta hand om dina knivar på rätt sätt och på så sätt förlänga knivarnas livstid.  

    Slipstenen 240 g används framför allt för att reparera hack och liknande i knivens egg och blir ett oumbärligt redskap i köket.
    800 grit slipar eggen vass.

    Den största skillnaden mellan en japansk och en europeisk kniv förutom stålet är slipvinkeln.
    Europeiska kockknivar har normalt en slipvinkel mellan 20 och 25°.
    Japanska kockknivar slipas till en vinkel runt 12 till 15°.
    Att knivarna kan ha så pass olika slipvinklar beror på stålets hårdhet, ju hårdare kniv desto brantare slipvinkel kan det slipas i.

    Ska man slipa torrt, med olja eller vatten?
    Olja eller vatten tillsammans med bryning ger dels effekten att brynet håller sig rent och blir mer friskärande och ger en jämnare rörelse mellan egg och bryne genom att friktionen minskar något.
    Ett bryne kan användas helt torrt men vi rekommenderar att man använder slipstenen i kombination med vatten eller en tunnflytande olja.

    Mått: 18 x 6 cm 

    Visa mer
    Visa mindre
    Längd: 18 cm
    Bredd: 6 cm
    Antal i förpackningen: 1st
    Kanske gillar du även någon av dessa:
    Skärpstål Lion Sabatier
    Behåll skärpan!
    579 kr
    Köp
    Info
    0
    Magnetlist för köksknivar
    Praktiskt väggfäste för knivar
    99 kr
    Köp
    Info
    0
    Kockkniv 20 cm Lion Sabatier Edonist
    Allroundkniv extra allt
    1599 kr
    Köp
    Info
    0
    Knivset i 3 delar Lion Sabatier Pluton
    "Superbra och snygga knivar"
    1499 kr
    Köp
    Info
    0
    Andra köpte även
    Snittkniv GRIGNETTE® VERTE
    Formbar & lätt - proffsens favorit
    43 kr
    Köp
    Info
    0
    Överdrag till jäskorg RUND
    I botten på jäskorgen
    56 kr 69 kr
    Köp
    Info
    0
    Skärbräda i ek med ränna 58 cm
    Skönhet som åldras vackert
    1998 kr
    Köp
    Info
    0
    Jäskorg i rotting rund 1,7l
    För lyckade surdegsbak
    159 kr 171 kr
    Köp
    Info
    0