Sassicaia

Användarnamn

Sassicaia

Olivolja från Tenuta San Guido


Sassicaia är ett av världens bästa och mest kända viner. Ett vin som vände vinutvecklingen i hela Italien. Vinet kommer från Tenuta San Guido i Bolgheri. Det skapades av markisen Mario Incisa della Rocchetta som redan på 40-talet började experimentera med vin gjort på cabernetdruvor.

Sassicaia blev världsberömt över en natt i en blindprovning av den engelska vinidningen Decanter då det okända vinet slog ut 33 toppviner från 1972, bland dem flera av de allra yppersta Bordeaux-vinerna.

Vinhuset Tenuta San Guido har flera strängar på sin lyra. Förutom vintillverkning ängar man sig åt hästavel och olivoljeframställning, dock imycket begränsad och exklusiv skala.

Deras olivolja är givetvis en raritet och för den som vill erbjuda sig själv och sina gäster det bästa är detta en olivolja att stolt sätta på bordet!

Premium olivoljan från SASSICAIA "Tenuta San Guido" Bolgheri  produceras på vingården som ligger i Toscana. Här hittar vi några av världens främsta olivodlingar som sedan flera tusen år odlat och tillverkat olivolja. Den småskaliga hantverksintensiva tillverkningen på gården ger denna fantastiska olja med gröna och örtiga toner och pikant eftersmak, en kvalitets olja med det lilla extra.

Sassicaia