Liguori Pastificio italiensk kvalitetspasta IGP-certifierad

Användarnamn

Pastificio Liguori

Gragnano I.G.P. pasta är den enda pastan i världen med IGP-certifiering.
Gragnano, mellan Neapel, Capri och Amalfi, har varit platsen par excellence för konsten att italiensk pasta sedan 1500. En pasta med så fina kvaliteter att den har erhållit, unik i världen, IGP (Protected Geographical Identification).

Certifieringen skyddar Gragnano-pasta från förfalskning och missbruk.

De unika klimategenskaperna, det bästa durumvetet i södra Italien och det orörda vattnet i Monti Lattari Regional Park, garanterar Pasta Liguori en överlägsen kvalitet.

Pastafabrikens arbetssätt är inspirerat av förr i tidens gragnanesiska pastatillverkare.
Bronsteckningen ger ytan en speciell strävhet för att behålla kryddorna och förstärka deras smak.

Lågtemperaturtorkning och långsamhet, även i 18 timmar, säkerställer råmaterialets integritet och bevarar mjölets viktiga näringsämnen. Precis som för två århundraden sedan, när Liguori-berättelsen började.

VIA ROMA, GRAGNANO
Det hela började 1795 i Gragnano,på via Roma, gatan där dåtidens olika pastafabriker låg bredvid varandra. Ett privilegierat område inte bara för råvarans närhet, utan också för de heliotermiska förhållandena. Exponering för solen, havsbrisen som korsade gatan och den varma luften förvandlade Via Roma till en 'fabrik' för torkning av pasta i det fria.

Det året fick Gaetano Liguori, grundaren, koncession att 'tillverka och sälja makaroner i sin butik'. Så föddes en av de äldsta pastafabrikerna i Italien och i världen.

Några decennier senare, 1845, smakade kung Ferdinand II av Bourbon Liguori-pasta och gav pastafabriken privilegiet att leverera pasta till det kungliga sommarresidenset. Framgångarna lät inte vänta på sig och Liguori-makaronerna blev den mest populära nationellt och internationellt.

2013: VÄNDPUNKTENS ÅR
Frukterna av ett sådant respektfullt och spännande hundraårigt arbete kom 2013, när Pasta di Gragnano fick SGB.

Protected Geographical Identification försvarar och certifierar denna exceptionella produktionshistoria på europeisk nivå och vittnar om en tradition som ska bevaras nu och i framtiden.

Liguori

Sortera på:
Lumaconi stora pastasnäckor Liguori
Fina snäckor eller sniglar
99 kr
Köp
Info
0
Linguine 500g Liguori
Tunn kvalitetspasta
49 kr
Köp
Info
0
Liguori Casarecce No 27 IGP 500 g
49 kr
Köp
Info
0
Liguori Casarecce No 27 IGP 500 g
49 kr
Köp
Info
0
Linguine 500g Liguori
Tunn kvalitetspasta
49 kr
Köp
Info
0
Lumaconi stora pastasnäckor Liguori
Fina snäckor eller sniglar
99 kr
Köp
Info
0