Köpvillkor hos FreakyKitchen

Användarnamn

Köpvillkor på freakykitchen.se
Köpvillkor

Våra produkter och priser

Alla FreakyKitchens priser i butiken, på websidan och i annonser är i SEK och inklusive moms (25% för varor och tjänster, 12% för livsmedel och 6% för böcker och tidskrifter). Vi reserverar oss mot eventuella felaktigheter som kan finnas både i text och pris. Skulle något fel upptäckas är vi mycket tacksamma om du meddelar oss vad som är fel. Alla produkter kan användas i Sverige och i de fall det behövs en bruksanvisning medföljer den varan alternativt kan tillverkaren referera till sin webbplats.

Vi reserverar oss mot slutförsäljning och förbehåller oss rätten att löpande göra produktändringar och förbättringar. Vi förbehåller oss rätten att restnotera eller annullera beställningar på varor som är slut i lager.

För att handla hos FreakyKitchen måste du ha fyllt 18 år.
När du lägger en order i vår webbutik (freakykitchen.se/Nehaden AB med org nr: 559012-3336) godkänner du också våra köpvillkor.

Vill du beställa någon produkt i större kvantiteter, t.ex som företagsgåvor, är du välkommen att höra av dig till oss för en offert.
Enklast görs det via mejl: hello@freakykitchen.se

Betalning

Hos FreakyKitchen kan du betala via faktura, delbetalning, kortbetalning och direktbetalning från din bank via Klarna Checkout. Vi erbjuder också möjligheten att betala via PayPal.

Kreditkort och direktbetalning
Vi accepterar kreditkorten MasterCard och Visa samt direktbetalningar hos följande banker: Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank. Vi vill göra dig uppmärksam på att beställningens totalbelopp kommer att dras inom de närmaste dagarna även om din beställning inte kan levereras omgående. Vi förbehåller oss rätten att inte hantera beställningar gjorda med kreditkort om vi anser att vi har skäl till detta. Om så är fallet kommer pengarna återbetalas och beställningen tas bort. Ditt kreditkortsnummer sparas inte hos FreakyKitchen. Inga avgifter tillkommer när du betalat via våra betalningsalternativ.

När du betalar med faktura via Klarna görs kontroll av kreditvärdighet och folkbokföringsadress, en sk enkel kreditupplysning som inte registreras i något register. Det kan dock hända att du får en bekräftelse på att kollen gjorts hemskickad till dig. Hela faktureringsrutinen sköts av Klarna AB. Vi överlåter vår fordran till Klarna i sin helhet. Vill du läsa mer om Klarna och deras villkor, klicka HÄR! Det går också bra att ringa Klarna på 08-120 120 10. Du kan även få hjälp genom Klarnas webbsida eller genom att logga in på "MittKlarna".
Har du fått en inkassofaktura får du snabbast hjälp genom att kontakta Segoria på 08-120 129 90.

Du kan också välja att betala via ditt PayPal-konto.

Betalning från företag och organisationer
Företag, kommuner, statligaorganisationer mf kan behöva kontakta FreakyKitchen för att få ordern hanterad och fakturerad.
Skicka ett mail till: hello@freakykitchen.se med förfrågan eller order.

Leverans- och fraktvillkor
Vi packar och skickar normalt varorna till dig inom 1 arbetsdag men det ta längre tid, upp till 9 dagar.
Frakt debiteras med 59 kr för köp under 600kr och varorna skickas normalt med DHL och i vissa fall med PostNord, UPS eller Schenker.
I de fall en annan fraktlösning är mer effektiv tar vi oss rätten att välja ett annat transportsätt. Om något skulle bli restnoterat får du veta det per e-post eller telefon. Om en order är försenad har du som kund alltid rätt att häva köpet utan kostnad om du inte väljer att godkänna en ny föreslagen leveranstidpunkt.
Vid normal leverans kommer du att ha ditt paket hos ditt ombud inom 1-9 dagar.
Vi räknar arbetsdagar, inte helgdagar och lördagar.

I vår web-shop anges leveranstid för de olika produkterna, denna kan alltså variera.
Köper du flera produkter skickas företrädesvis allt på en och samma gång enlig det senare leveransdatumet.

Fraktfritt, 0kr:
Leverans sker fraktfritt i Sverige vid order med ett varuvärde över 750 kr. Med fraktfritt avses fri frakt med DHL eller PostNord normalpaket till ombud.

Normalpaket med DHL till ombud, 79,00 kr:
Vi packar och skickar ut samma dag eller dagen efter du lagt din beställning.
Därefter hämtar DHL eller PostNord.
Paketet packas och levereras normalt av DHL på 1-2 dagar till ditt paketombud.
Beroende på turlista kan det dock ta längre tid, se ovan.

Detta gäller produkter med leveranstid 1-3 dagar.

Postpaket, 185,00 kr:
För dig som har långt till ett DHL-ombud men närmre till ett Postombud eller hem. Levereras av Postnord.

Avisering & spårning:
Du kan få avisering om att ditt paket anlänt till ditt ombud via SMS.
Du kan spåra ditt paket som skickats via PostNord & DHL HÄR.

Paket som inte hämtats ut hos ombud:
Paketen returneras till FreakyKitchen efter 14 dagar. Har Ditt paket returnerats till oss kan du kontakta oss för ny leverans. Du måste då betala ny frakt för Din försändelse  och returavgift. Ny frakt inklusive returavgift kan köpas HÄR eller genom att söka 889 i butiken och betala i kassan som vanligt.

Tänk på att skicka oss ett mejl med ordernummer för den beställning som ska skickas (det "gamla" ordernumret) och ange även ordernumret för frakten som betalas i efterskott.

OBS!!
För outlösta paket som gått i retur till FreakyKitchen utan annat överenskommits med FreakyKitchen debiteras en returavgift på 299 kr. Det kan ske som tilläggsfakturering eller innan återbetalning av eventuellt returnerade varor.

Ångerrätt, byte och reklamationer
Kontakta ALLTID vår kundstjänst på hello@freakykitchen.se om du ångrat dig och vill göra en retur.
Du har 30 dagars ångerrätt under förutsättning att produkten är oanvänd och returneras i oskadat skick.

Vid oanvänd vara med oförstörd förpackning återbetalar vi hela varuvärdet.
Om du använt produkten och FreakyKitchen anser att varan minskat i värde (tex pga bruten förpackning) görs avdrag på varuvärdet i relation till värdeminskningen när återbetalning görs.
Vi informerar naturligtvis om detta i samband med returen.

I det fall varan är använd och inte längre i oförändrat skick kan avdrag på återbetalningen göras på mellan 15-80%. Om varan p g a felaktig användning förlorat sin avsedda funktion sker inte någon återbetalning.
För full återbetalning ska varan kunna säljas som ny och varan och dess originalförpackning ska återlämnas i väsentligen oförändrat skick.

Ångerrätten börjar gälla när du mottagit varan eller hämtat ut den hos ditt ombud.
FreakyKitchen följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.
Notera att ångerrätten & returrätten inte gäller livsmedel.
Ångerrätten gäller konsumenter och inte för inköp gjorda av företag.

Du som kund står för returfrakten av varan, du har ansvar för varan vid eventuell returtransport.
Vi mailar gärna en retursedel till dig som du printar och sätter fast på din retur.
Vi har en fast returkostnad på 89 kr som du själv kan köpa HÄR. Du kan också söka 998 i butiken. Glöm inte att meddela oss enligt ovan.

Returen får inte skickas som postförskott, REK eller efterkrav.
Returen ska skickas till vårt lager, vi har tyvärr ingen möjlighet att hämta ut försändelser hos ett ombud.
Har du frågor kontakta FreakyKitchen via e-post hello@freakykitchen.se.

Returadressen är:
FreakyKitchen 
Taptogatan 4
11526 Stockholm

Felleverans
Kontakta oss på hello@freakykitchen.se om du har fått en felleverans, så hjälper vi dig.

Skulle en order läggas med adress utanför Sverige vi inte kan leverera till förbehåller vi oss rätten att annullera ordern eller att debitera för extra kostnader som uppkommer i samband med eventuell leverans i efterskott.
Kostnadens storlek står i förhållande till fraktvikt och avstånd.

Reklamationer
Reklamationsrätten är 3 år enligt svensk lag. För att en reklamation skall godkännas ska felet ha funnits vid leveransen och inte ha uppkommit till följd av oaktsamhet eller oförsiktigt användande.
Om en vara är felaktig eller transportskadad ska du alltid kontakta oss så snart felet upptäckts och ALLTID innan en retur. Dokumentera skador med foton. Det är lämpligt att kunden kontrollerar leveranen ankomst för att säkerställa att denna är riktig och felfri.

Skriv ett mail till hello@freakykitchen.se och ange felet så får ni hjälp med retur och eller makulering av köpet. Specificera aktuell produkt och beskriv problemet.
FreakyKitchen står för returfrakten och vi ersätter dig med ny vara alternativt återbetalar dina pengar.

När returen skickas till oss måste kundnummer och ordernummer framgå av försändelsen.
Vi mailar en retursedel till dig som du printar och sätter fast på din retur. Returen måste returneras med retursedeln och får inte skickas som postförskott, REK eller efterkrav. Returen ska skickas till vårt lager, vi har tyvärr ingen möjlighet att hämta ut försändelser hos ett ombud.
Vi återbetalar pengar för returer och godkända reklamationer inom 14 dagar.

Force Majeure
Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför FreakyKitchens kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att FreakyKitchen befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

För att genomföra köp måste du godkänna vår integritetspolicy.

Policy avseende inlägg och kommentarer på FreakyKitchen.se
FreakyKitchen har en policy avseende kommentarer, omdömen och inlägg från användare på FreakyKitchens webbplats.
Användare som lämnar kommentar eller omdöme på FreakyKitchens webbplats garanterar att materialet som lämnas inte på något sätt bryter mot upphovsrätt, varumärkesrätt, annan rättighet eller sekretess. Genom att lämna en kommentar eller ett omdöme godkänner användaren att inlägget kan publiceras på FreakyKitchens webbplatser och eventuella ytterligare publiceringsplatser. FreakyKitchen garanterar dock inte att ett inlägg publiceras.

 Kunder och användaren får inte:

  • Lämna kommentarer som kan anses vara kränkande, smädliga, rasistiska, olagliga, provocerade, vulgära, på annat sätt skadliga, anstötliga eller olämpliga.
  • Utge sig för att vara annan person, företag, annan juridisk person eller på annat sätt vilseleda vem som lämnat kommentaren, användaren har dock rätt att vara anonym
  • Lägga upp reklam eller annan information som på något sätt kan anses utgöra reklam för egen verksamhet
  • Hota, förtala eller trakassera tredje man. FreakyKitchen övervakar lämnade kommentarer och omdömen i rimlig omfattning i enlighet med gällande lagstiftning. FreakyKitchen förbehåller sig rätten att ta bort inlägg som FreakyKitchen anser är i strid med användarvillkoren, personuppgiftslagen, vid var tid gällande riktlinjer eller inlägg som anses oetiska, olagliga, stötande eller på annat sätt olämpliga att publicera. FreakyKitchen behöver inte ange skäl till varför man tagit ett sådant beslut.