Ryska tyllar spritsar vackra blommor

Användarnamn

Tårta dekorerad med ryska tyllar

Dekorera med ryska tyllar


De är fantastiskt roliga och enkla att göra spritsade dekorationer med. Du får ett helt fång spritsade blommor på en liten stund. De spritsade blommorna passar lika fint på tårtor som på cup cakes och andra mindre bakverk.

Testa dig fram till vilka tyllar och former du gillar bäst och som passar bäst för den kräm du vill spritsa med.

Vill du göra rosor, tulpaner och krokusar funkar det inte med vispad grädde eller veka krämer. Du måste ha en ganska styv smörkräm eller liknande. Testa först. Tekniken skiljer sig lite från annan spritsning. Du trycker helt enkelt krämen rakt ned och drar sedan rakt upp. En blomma är redan klar.

Sätt blommorna tätt. Välj själv om alla ska vara av samma sort eller om du blandar former och färger. Det går också bra att blanda färgen i en och sama blomma så att du får lite mörkare färg i mitten och ljusare i kanten. Mellan blommorna kan du spritsa gröna blad med en lövtyll.

Vill man göra blommorna större går det att lägga till kronblad genom att spritsa dit dem med en tyll för kronblad.

Börja enkelt. För att få koll på tekniken kan du först klä en cup cake med ett tunnt lager smörkräm och sedan "dutta" på dina första blommor. Det går också att testa på bakplåtspapper men det lyter gärna så förankra det i så fall på något sätt i bordet innan du börjar.

Tårtan på bilden är dekorerad med rosor och krokus med ryska tyllar. Blad med lövtyll och björnbär rullade i guldpulver. Något av guldbären har fått kronblad. Dessutom har jag använt en liten slät tyll till prickar. Mer om detta och recept hittar du HÄR!

Jag har använt Ryska tyllar 6st Spritspåse med 8 små tyllar , Gold Dust, Roterbart dekorationsfat,  Vinklad palett liten och Degskrapa med linjal.

Inspiration / Ryska tyllar

Sortera på:
Degskrapa med linjal Tala
Skarpaste skrapan!
135 kr
Köp
Info
0
Roterbart dekorationsfat Tala
Dekorera som ett proffs
361 kr
Köp
Info
0
Ryska bolltyllar 3-pack Patisse
Fluffig blomsterande dekoration
249 kr
Köp
Info
0
Ryska tyllar 6st
Blomsterande dekoration
299 kr
Köp
Info
0
Spritspåse med 8 små tyllar Tala
Alla tyllar du behöver
189 kr
0
Spritsset med påse, koppling och 14 små tyllar Tala
229 kr
Köp
Info
0
Tyll järneksblad
Spritsa juliga blad
49 kr
Köp
Info
0
Vinklad palett liten
Liten spatel för bästa finish
114 kr
Köp
Info
0