Tårta med blommor och blad

Användarnamn

Tårta med ryska dekorationer
2017-02-27 @ 10:20:00
Ett enkelt sätt att dekorera snyggt är att använda så kallade ryska tyllar. Testa det är hur kul som helst! Så här kan man göra.

Den här veckan hade vi ett födelsedagsbarn i familjen. Förväntningarna och önskningarna var många och tårtan skulle vara hög och ovanlig. 

Ett enkelt sätt att dekorera snyggt är att använda så kallade ryska tyllar. Testa det är hur kul som helst!

Själva kakan är en amerikansk lite kraftigare kaka eller tårtbotten som passar fint till bottnar och är smaksatt med choklad. Jag gjorde 2 kakor ca 25cm i diameter och delade i bottnar. Bottnarna fylldes med cream cheese frosting och färska blåbär. Hela tårtan kläddes med frosting och kyldes innan nästa lager med lila marängsmörkräm lades på.

Ryska tyllar

Tårtan  är dekorerad med rosor och krokus spritsade med ryska tyllar. Blad med lövtyll och björnbär rullade i guldpulver. Något av guldbären har fått kronblad. Dessutom har jag använt en liten slät tyll till prickar.

De stora blommorna är spritsade i marängsmörkrämen blad och prickar mm gjorde jag av chokladtryffel med matcha och chokladtryffel med frukt som redan fanns i kylen. Tryfflarna är veka och passar inte till de ryska tyllarna.

Jag har använt Ryska tyllar 6st Spritspåse med 8 små tyllar , Gold Dust, Roterbart dekorationsfat,  Vinklad palett liten och Degskrapa med linjal.
Ryska tyllar 6st  Sprits 8 st      Dust Gold
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: X5JkyM (motverkar spam)
Inga kommentarer