Användarnamn

Marängsmörkräm
En superhärlig smörkräm för fyllning och täckning av tårtor. Färga eller smaksätt om du vill. Receptet är översatt och lite ändrat men ursprungligen hittat på Craftsy.

Ingredienser:



8 äggvitor (ca 2,5 dl)
2½ dl strösocker
700g smör rumstempererat
2½dl florsocker (siktat)
2 msk vaniljpulver


Gör så här:



Värm under konstant vispning äggvitor, strösocker och salt i en skål i vattenbad tills allt socker är helt upplöst.
Häll blandningen i skålen till en köksmaskin och vispa tills blandningen är sval och så styv att den kan formas til toppiga "maränger". Det tar ca 5 minuter.
Kör maskinen på medelhastighet och tillsätt mjukt smör lite i taget. Tillsätt florsocker och vanilj och vispa ihop ordentligt.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: ZMuk6d (motverkar spam)
Inga kommentarer