Kul råvaror, köksaker & presenter. Från salt till sugarpaste.

Användarnamn

Inlägg taggade med "baka"

World bakning day 17 maj
World Baking Day är en glädjefylld händelse som firas av bakentusiaster och matälskare runt om i världen. Den äger rum den 17 maj varje år och detta underbara evenemang samlar människor för att hylla konsten att baka och njuta av de läckra bakverk som skapas.
Muffins med hallonfrosting 8st
Glutenfria muffins med hallonfrosting. Ett enkelt och snabbt recept med riktigt god frosting med hallon.
Prinsesstårta till mamma
En riktigt smaskig tårta med marsipan, grädde och hallonsylt. En klassiker som alla gillar!
Tårtbottnar sockerkaka tre lika
Tårtbottanr blir absolut godast om du bakar dem själv. Det här är det enklaste och bästa receptet.
Rullrån eller strutar
Recept rullrån
Pizzadeg med surdeg
Bästa pizzadegen med surdeg. Lyckas med hemgjord pizza.
Pinnbröd
Att baka bröd ute är enkelt. Pinnbröden får härlig grillsmak och är goda att äta direkt från pinnen.
Pinnbröd med pizzasmak
Smaksatta pinnbröd. Pizzasaken är toppen i pinnbröd. Det här är nästan som napolitansk pizza. Grillad över öppen eld.
Leas fläta
Fluffigt vitt bröd med massor av vallmofrön. Det här är ett riktigt favoritbröd som alltid blir vansinnigt gott.
Mörkt filmjölksbröd
Ett bröd som smakar fantastiskt och går att göra snabbt eftersom det inte behöver jäsa. Mörkt, saftigt och med nyttiga frön. Passar året runt men är speciellt bra till svenska smörgåsbord till jul, påsk & midsommar. Men det är precis lika bra till frukost med smakrik lagrad ost deller en härlig korv.
Åsas kanelkaka
Saftig, hållbar och med minnen från mammas kök.
Miso i bakning?
Det är kanske en avlägsen tanke men miso i bakning är fantastiskt!
Tortilla
Testa att göra egna tortillabröd till din mexikanska måltid.
Tranbärskaka
En riktig julkaka med färska och torkade tranbär, vit choklad och vackert julig vit glasyr är perfekt juldessert eller julkaka.
Chokladtårtbottnar
Lite kompakta och saftiga bottnar perfekta till goda tårtor med härliga fyllningar. Jag delar ibland smeten i 2 delar och gräddar i en liten springform 12cm i diameter. Då får man 2st små men höga tårtor. Även om jag gör en tårta tar jag gärna en lite mindre form och får en högre tårta.
Himmelsk jordgubbspaj
Baka en underbar paj med jordgubbar eller andra bär.
Enkla chocolate chip cookies
Superenkla att baka och lika goda som godis!
Marängsmörkräm
En superhärlig smörkräm för fyllning och täckning av tårtor. Färga eller smaksätt om du vill. Receptet är översatt och lite ändrat men ursprungligen hittat på Craftsy.
Kladdkaka med eller utan smaksättning
Klassisk kladdkaka är enkel och snabb att baka. Den kan piffas till lite extra med spännande smaksättning. Testa chili, hallon, citrus eller nötter.
Pepparkakor enkla och tunna
Klassiska pepparkakor till advent, jul och Lucia. Pepparkaksdeg håller länge i kylskåpet så du kan baka några år gången, när lusten faller på och du vill sprida lite härlig juldoft i huset. Degen räcker till ca 150 kakor.
Pumpakaka
Baka en riktigt härlig pumpakaka till Halloween! Fyll den med godis och dekorera läskigt. Baka den i en 3D-form för pumpor eller en vanlig sockerkaksform. Receptet räcker till minst 8 personer, kanske fler...
Amaranth och kikärtsknäckebröd är världens bästa knäckebröd.
Pizzadeg
Baka egen pizza från grunden det är enklare än du tror. Recept på en bra deg hittar du här!
Lavendelbiscotti med nötter & choklad
Baka lavendelskorpor med choklad, nötter och mandel. Lavendelsmaken kommer till sin rätt ihop med mandel och choklad. Den här lilla kakan blir lätt en favorit!
Lavendeldrömmar
En sagolik doft av lavendel är en doft av sommar. Bevara sommarsmaken i härligt doftande drömmar. Använd ditt eget favorit dröm-recept och byt ut en del av sockret mot lavendelsocker och eller tillsätt lite torkade lavendelblommor i degen.
Madeleinekakor med mandelmjöl
Ljuvliga små franska kakor utmärkta till te eller kaffe eller som dessert, kanske tillsammans med glass eller sorbet. I detta recept ingår mandelmjöl som gör kakorna extra goda. En madeleinekaka doppad i lindblomste har blivit sinnebilden för Marcel Prousts "På spaning efter den tid som flytt". Recept för ca 12 st normalstora madeleinekakor. Formarna finns i olika storlekar.
Småkakor med mandel, matcha och hallonfyllning
Underbart söta och lika goda. Så kakor med mandel och matcha fyllda med hallon som passar fint till en kopp te eller kaffe. Receptet ger ca 72st små kakor.
Matcha- & hallontart
Så gott... Så vackert... Krispigt pajskal fyllt med matchakräm och hallon. Receptet ger 2 runda pajer ca 25cm eller kantiga kantig 35x12 alternativt 30x20cm. Testa att göra en av pajerna med mörk choklad eller mjölkchoklad i botten på skalet istället för den vita. Det blir lika gott men en helt annan grej.
Syrénkaka
En helt fantastisk kaka. Flera moment men de är definitivt värda arbetet. Vackert blir det också!
Glutenfri surdegsbas
Det går precis lika bra att göra en glutenfri surdegsbas som en vanlig med gluten. Använd bara ett glutenfritt mjöl i receptet har vi använt rismjöl men det funkar med de flesta sorter. Testa gärna olika mjöl. Tricket är att få igång jäsningen...
Potatisvåfflor
En annorlunda men god våffla med mosad kokt potatis i smeten på samma sätt som i potatisplättar eller kroppkakor.
Chokladvåfflor
Choklad i våfflorna är fantastiskt gott. Riktigt goda till starkt kaffe med lite florsocker på toppen hackad choklad och en klick grädde. En annan variant är att lägga till en klick lemoncurd och en kvist mynta.
Frasiga våfflor med dinkel
Testa att byta ut det vanliga vetemjölet mot en annan mjölsort. I det här receptet bakas våfflorna på fullkornsdinkelmjöl.
Ägg- & mjölkfria våfflor
Härliga välsmakande våfflor utan varken mjölk eller ägg. Receptet räcker till cirka sex laggar.
Bananvåfflor
Ett lite annorlunda recept på våfflor men banan och kryddor. För mer neutral smak utesluts kryddorna och valnötterna.
Våfflor med jäst
När jag var liten bakade min mamma ofta våfflor med färsk jäst. Testa gärna att göra receptet med mandelmjöl och få glutenfria våfflor. Det var spännande att se smeten jäsa och bubbla. Receptet bör räcka till minst 8 laggar.
Mjuk banankaka
En härlig kaka med mosade övermogna bananer. Vetemjölet kan ersättas med kokosmjöl eller mandelmjöl om du vill ha ett glutenfritt alternativ.
Banan- och blåbärsmuffins
Nyttiga muffins med härliga blåbär. Recept för 12 normalstora muffins.
Banan- och chokladkakor
Supersmarriga cookies perfekta att baka när du har en övermogen banan som ingen vill äta upp. Att bananen är övermogen gör bara kakorna ännu godare. Helt onyttiga är de inte heller.
Nutellavåfflor
Våfflor extra allt med nötkräm i smeten...
Focaccia med olika smaksättningar
Focaccia är ett fantastiskt italienskt bröd som kan varieras i oändlighet. Lite tungt och gott som tillbehör till mat eller kanske som en egen rätt. Baka det naturellt helt utan annan smaktillsats än olivolja och salt eller experimentera fram din egen favoritkombination.
Lergrytebröd
Lergrytan är en ibland bortglömd men mycket användbar klassiker. I många hem har det lagats kyckling och stek i lergryta i ugnen men den kan användas till annat också. Testa gärna att baka i den. Receptet ger ett rejält tungt bröd som bäst avnjuts i tunna skivor. Brödet kan förvaras i lergrytan. Smörj formen noga med olja innan du bakar. Resultatet blir ett saftigt och kompakt grovt bröd. Brödet förlorar inte så mycket vätska och lergrytan tjänstgör som tillförordnad stenugn. Surdegsbröd passar utmärkt att grädda på det här sättet.