Användarnamn

Syrénkaka
En helt fantastisk kaka. Flera moment men de är definitivt värda arbetet. Vackert blir det också!

Ingredienser:




Till kakan:
4 st ägg
4 dl socker
2 dl vatten
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver

Till syrénsirapen:
4 kvistar syrenblommor
2 dl vatten
1 msk citronsaft
0.5 dl socker

Till glasyren:
200 g smör
2 st äggulor
1.5 dl socker
4 tsk vaniljsocker
syrenavkoket

Dekoration:
Syrénblommor

syrenkaka

Gör så här:



Kakan: Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form som ca1 1/2 l. Vispa ägg och socker pösigt, blanda ner vatten, mjöl och blandat med bakpulver.
Häll smeten i formen. Grädda i 20 minuter. Låt svalna.

Syrénsirapen: Koka upp vattnet, lägg i syrenklasarna och citronsaften och socker, koka ner till hälften återstår.
Gör sirapen görs i samband med att glasyren ska blandas. Den kan bli brun om det får stå.

Glasyren: Smält smöret och låt det svalna. Vispa ner äggulor och socker. Låt smeten som får puttra sakta några minuter och rör hela tiden. När blandningen tjocknat är den klar. Tillsätt vaniljsocker och syrenavkoket.

Bred glasyren över den avsvalnade kakan och dekorera med syrenblommor.

Sockerkaksform
Sockerkaksform hittar du HÄR!

Till tårtfatet

Ett vackert tårtfat på fot hittar du HÄR!
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: pjXLgG (motverkar spam)
Inga kommentarer