Världens kök / Sydostasien

Användarnamn

Ingredienser och mat från sydostasien

Vietnamesisk mat, thaimat, malaysisk mat, indonesisk mat och filippinsk mat har alla olika egenskaper, även om det finns en hel del likheter i de sydostasiatiska köken. Klassiska thailändska ingredienser som fisksås, kokosmjölk, tamarind, kaffirlime, citrongräs och chili finns även i malaysisk matlagning med en mustigare kryddning med influenser från Indien och Kina.
I Indonesien och på Malaysia är svartpeppar och kryddpastor som sambal oelek och belachan (räkpasta) älskade ingredienser.
I det vietnamesiska köket värnar man om lätta rena smaker gärna rätter med risnudlar. Dessutom har det franska köket inspirerat landets kokkonst.

Världens kök / Sydostasien

Sortera på:
Chilipasta Gochujang koreansk
Smakrik Koreansk chilipasta
49 kr
0
Chilipasta Sawan
Torr mediumhet chili med umami
67 kr
0
Dumplingform eller dumplingpress
Pressa snyggt & jämnt
69 kr
0
Fisksås 700 ml
Fermenterad sälta
39 kr
0
Tamarindpasta i glasburk
Syrlig smaksättare
69 kr
0
Sötpotatisnudlar Dangmyeon
Tunna nudlar från Korea
49 kr
0
Räkpasta Kapi thailändsk 370 g
Thailändsk umami-kick!
72 kr
0
Sesamolja i glasflaska
Rostad olja för fin smaksättning
99 kr
0
Rispapper runda 22cm
För vårrullar & sommarrullar
29 kr
0
Chilipasta Gochujang koreansk
Smakrik Koreansk chilipasta
49 kr
0
Hoisinsås i glasburk
Klasssisk kinesisk sås
43 kr
0
Soja Health Boy 300 ml
Thailändsk kines
29 kr
0
Fisksås 700 ml
Fermenterad sälta
39 kr
0
Chilipasta Sawan
Torr mediumhet chili med umami
67 kr
0
Svart bönpasta Chunjang 500g
Svart, salt & söt!
63 kr
0
Dumplingform eller dumplingpress
Pressa snyggt & jämnt
69 kr
0
Wok i stål 30,5cm
För asiatiska rätter
339 kr
0