Användarnamn

Yaki Nori rostade sjögräsark

"Fina blanka ark ⭐️⭐️⭐️⭐️"
46 kr
Rostade, torkade noriblad som kan användas vid sushitillverkning för att göra Maki-rullar eller strimlas för att garnera soppor, sallader mm.
Sushi Nori är rostat och kan användas direkt från förpackningen som mellanmål eller för att rulla runt sushirullar.
Antal: 
Nori rostade ark för sushirullar 10 st Yaki Nori Sukina
Gör califoniarolls, spicy tuna och en massa andra goda maki eller sushirullar med noriark av rostat sjögräs.

Rostade, torkade noriblad som kan användas vid sushitillverkning för att göra Maki-rullar eller strimlas för att garnera soppor, sallader mm.
Sushi Nori är rostat och kan användas direkt från förpackningen som mellanmål eller för att rulla runt sushirullar.
  • Till makirullar
  • Som mellis
  • Vackra gröna ark

Ibland kannas dessa sjögräsark även för sushipapper, sjögräsplattor, makipapper, sushiark och en hel massa andra namn.

Ett annat alternativ är att klippa ett ark med sax i fyra delar eller skuren i tunna strimlor för en välsmakande garnering för nudlar, soppor och sallader.

Försiktig rostning av norin förvandlar bladen till aningen genomskinliga ljusare gröna krispiga blad med en läcker nötaktig smak som bevis på utmärkta kvalitet.

Nori samlades ursprungligen vild men har odlats i Japan i över 300 år.

Så här kan man göra sushiris:
Använd 4 koppar ris och 4 koppar vatten.
Tvätta riset flera gånger.
Häll av vattnet och ställ åt sidan 20 minuter.
Lägg ris och vatten i en djup kastrull och koka över hög värme i 3 minuter.
Minska värmen, täck pannan och låt sjuda i cirka 25 minuter på låg värme.
Sushi Su:
1/2 kopp Su (risvinäger) 4 msk socker 1 1/2 tsk salt
Blanda ovanstående ingredienser.

Överför det nykokta riset till en stor skål och häll sushi su över riset, blanda försiktigt.

Exempel på fyllning: 
3 ägg 2 medelstora gurkor 1 st takuan (inlagd rädisa) 3 st crabsticks
Vispa ihop äggen och häll het panna med olja så att den blir någon cm tjock omelettkaka och salta försiktigt.
Stek försiktigt på låg värme, vänd och låt svalna. Skär ägg, gurka, takuan och krabbakött i strimlor eller långa bitar.

Lägg 1 ark sushi nori på en sushimatta av bambu och fördela 1 kopp prparerat ris jämnt över arket (spara en bit längs långsidan på arket som kan "klistra ihop" rullen.

Lägg övriga ingredienser på en rad i mitten och rulla ihop och skivarullen med fuktad kniv.
 
Mer om Nori & RECEPT hittar du HÄR!

Ursprung: Korea
Ingredienser: 100 % rostat sjögräs.
OBS! Innehåller en absorberande silicapåse för att optomera lagringen. Denna ska inte ätas.
Förvara på en sval plats.
Nettovikt: 25g
Näringsvärde per 100g:
Energi: 1450kJ / 345kcal Fett: 4,3g - varav mättat fett: 2,3 g & transfetter 0,1 g, Protein: 41,1g, Kolhydrater: 40,1g - varav sockerarter: 0g Salt: 0,1g
Kontrollera dock alltid förpackningen. Innehåll kan ändras. Innehållsförtexckningen och besskrivning på förpackningen stämmer.

YAKI NORI ROASTED SEAWEED 10 SHEET
Visa mer
Visa mindre
Vikt: 25 g
Antal i förpackningen: 1 st
Kanske gillar du även någon av dessa:
Sushi-ingefära ekologisk Gari
Gari - inlagd japansk ingefära
75 kr
0
Sushi rissås ekologisk Sushi Rice Seasoning
109 kr
0
Sushiris ekologiskt
Ris till din egen sushi
62 kr
0
Sushimatta
Rulla egna makirullar
49 kr
0
Tamari-soja ekologisk 150ml
Äkta japansk tamari
76 kr
0
Sesamolja i glasflaska
Rostad olja för fin smaksättning
109 kr
0
Kimchi koreansk i glasburk
"Så nära genuin kimchi man kan komma om man inte gör den själv. Konsistensen &...
89 kr
0
Sesamsås Nojo
"Älskar kombon av lite sötma, kryddighet och sesamolja"
99 kr
0
Andra köpte även
Matcha
Matcha till teceremoni
119 kr
0
Springform 18 cm
Form med avtagbar kant
99 kr
0
Ume Su ekologisk ClearSpring
Japansk smaksättare
58 kr
0
Te-kalender julhare ekologisk adventskalender
Fira varje dag med en ny smak
84 kr
0