Sushimatta
Rulla egna makirullar
56 kr
Den här bambumattan är oumbärlig i din sushitillverkning och avgörande för att få fina och jämna makirullar. Lägg ett ark Nori på mattan, toppa med Sushiris och din favoritfyllning och rulla ihop din egen utsökta maki sushirullar.
Rullmatta eller sushimatta i bambu Makisu
Den här bambumattan är oumbärlig i din sushitillverkning och avgörande för att få fina och jämna makirullar. Lägg ett ark Nori på mattan, toppa med Sushiris och din favoritfyllning och rulla ihop din egen utsökta maki sushirullar.
Futomaki - tjock sushirulle
Hosomaki - smal sushirulle
Uramaki - califonia roll eller sushi inside-out
Dashi-maki tamago – rullad japansk omelett
En sushimatta eller makisu är en liten matta som används för att rulla maki (sushirullar). Den hjälper till att forma och komprimera rullarna och gör det lättare att skapa jämna, välfyllda rullar.Hur använder man en sushimatta?
Förberedelse: Lägg ut sushimattan på en plan yta, täckt med plastfilm för att hålla den ren.
Noriark: Placera ett noriark med den blanka sidan nedåt på mattan.
Ris: Fukta händerna och tryck ut ett jämnt lager sushiris på noriarket, lämna en liten kant fri längst upp.
Fyllning: Placera önskad fyllning (t.ex. fisk, grönsaker, avokado) på riset, nära kanten närmast dig.
Rullning: Använd mattan för att försiktigt rulla ihop sushin från botten mot den risfria kanten, tryck till lätt för att forma en tät rulle.
Fästning: Fukta den fria kanten med lite vatten och rulla ihop rullen helt.
Skärning: Skär rullen i önskad storlek med en vass, fuktad kniv.
Tips:
Använd en plastfilm över sushimattan för att hålla den ren.
Fukta händerna när du arbetar med riset för att förhindra att det fastnar.
Använd en vass kniv och blöt den mellan snitten för att få rena skär.
Låt rullarna vila en stund innan du skär dem för att de ska hålla formen bättre.
Du kan använda sushimattan även för att forma andra typer av sushi som uramaki (inside-out rullar).
Den här bambumattan är oumbärlig i din sushitillverkning och avgörande för att få fina och jämna makirullar. Lägg ett ark Nori på mattan, toppa med Sushiris och din favoritfyllning och rulla ihop din egen utsökta maki sushirullar.
- Rulla maki
- Äkta bambu
- Jämna rullar
Futomaki - tjock sushirulle
Hosomaki - smal sushirulle
Uramaki - califonia roll eller sushi inside-out
Dashi-maki tamago – rullad japansk omelett
En sushimatta eller makisu är en liten matta som används för att rulla maki (sushirullar). Den hjälper till att forma och komprimera rullarna och gör det lättare att skapa jämna, välfyllda rullar.Hur använder man en sushimatta?
Förberedelse: Lägg ut sushimattan på en plan yta, täckt med plastfilm för att hålla den ren.
Noriark: Placera ett noriark med den blanka sidan nedåt på mattan.
Ris: Fukta händerna och tryck ut ett jämnt lager sushiris på noriarket, lämna en liten kant fri längst upp.
Fyllning: Placera önskad fyllning (t.ex. fisk, grönsaker, avokado) på riset, nära kanten närmast dig.
Rullning: Använd mattan för att försiktigt rulla ihop sushin från botten mot den risfria kanten, tryck till lätt för att forma en tät rulle.
Fästning: Fukta den fria kanten med lite vatten och rulla ihop rullen helt.
Skärning: Skär rullen i önskad storlek med en vass, fuktad kniv.
Tips:
Använd en plastfilm över sushimattan för att hålla den ren.
Fukta händerna när du arbetar med riset för att förhindra att det fastnar.
Använd en vass kniv och blöt den mellan snitten för att få rena skär.
Låt rullarna vila en stund innan du skär dem för att de ska hålla formen bättre.
Du kan använda sushimattan även för att forma andra typer av sushi som uramaki (inside-out rullar).
Visa mer
Visa mindre