Härliga fredagsmys

Användarnamn

Fredagsmys

Arbetsveckan är avslutad och helgen knackar på dörren. Alla vill ha något gott att äta och dricka men vad hittar man på när huvudet är tomt på idéer och orken tryter?

Fredagsmys ska vara någorlunda lättlagat, ganska snabbfixat och gott. Det är avslutningen på vecka och början på helgen. Kanske på tu man hand eller med familjen i soffan framför tv:n? Allt är rätt, inget är fel men vad ska vi äta?

Fredagsmys

Familjefavoriten tacos... Inte så nytt precis men det är en rätt som går att variera så att alla kan tycka om den. Variera med bönor, såser olika sorters kött, fågel eller kanske fisk. Laga allt själv eller köp det mesta färdigt.


Enkelt, snabbt och gott passar väl utmärkt som beskrivning på råbiff eller tartar som det också kallas. Tillbehören är A & O förutom riktigt bra kött så klart. Den som inte vill ha kött testar en tartar på lax eller på rödbeta. 

Vinglas på FreakyKitchen

En härlig matig smörgås kan kanske vara något? Klassiker som räkmacka eller BLT sitter som en smäck.

Pasta kan varieras i det oändliga. En av mina favoriter är vongole som går utmärkt att försvenska med blåmusslor eller pasta med tryffel. Lika snabbt som gott. Här hittar du pastainspiration. Glöm inte att vi har i vårt tycke den absolut bästa italienska pastan från Morelli. Både naturell och smaksatt.

Prova något nytt! Om du inte testat Dukkah så gör det. Perfekt plock som tilltugg eller en enkel rätt.

Dukkah på freakykitchen


Inspiration / Fredagsmys

Sortera på:
Dukkah Mill & Mortar
Grunden till en bra Dukkah
207 kr
0
Grön Dukkah Mill & Mortar ekologisk
69 kr
0
Hummergaffel
Skaldjursfest
39 kr
0
Röd Dukkah  Mill & Mortar ekologisk
69 kr
0
Serveingsbräda i akacia
Servera på bräda
179 kr
0
Sesamolja Dukkah Mill & Mortar
Olja med härlig smak
69 kr
0