Så här gör du dukkah till fredagsmys

Användarnamn

Dukkah
Ordet dukkah betyder att krossa . Dukkah är en krossad blandning av nötter och kryddor, populär mat i Mellanöstern . I århundraden har beduinerna på sina karavaner genom Sahara ätit dukkah. Alla åt tillsammans av det nybakade platta brödet doppade i rostad sesamolja och dukkah. De grundläggande ingredienserna i Bedouin-dukkah består av nötter, kryddor, salt och socker.
Med grön och röd dukkah och dukkaholja som består av rostad sesamolja, kan du enkelt och snabbt fixa ett superläckert alternativa till tapas. Tillsammans med ett gott bröd, färska grönsaker och ägg. Servera dukkah och olja i små skålar. Dukkah gillas av de flesta, stora som små. Det klassiska sättet att äta dukkah är med bröd och olja. Häll olja och dukkah i skålar och bryt färskt bröd. Du kan också använda grissini, varma pitabröd eller crostini.

Dukkah och ägg: dukkah fungerar bra med kokt ägg som ett enkel snack. Vill du göra det hela lite tjusigare använder du vaktelägg som gästerna själva kan pilla ur.

Dukkah och grönsaker: Skär stavar eller bitar av morötter, sparris, gurka, rädisa, rädisor eller någon annan grönsak du gillar. Dukkah och sparrispotatis är också ett säkert kort.

Dukkah och ost: Rulla en färsk getost i dukkah, strö dukkahan över creamcheese eller använd stavar av hårdost som Emmenthaler på samma sätt som grönsakerna.

Dukkah som strö eller panering: Strö dukkahan på fisken i ugnen eller använd den som topping på lammkotletter eller stek. Man kan också blanda dukkahan med brödsmulor till en läcker och kryddig panering.

Dukkah som topping: Krispiga sallader kan med fördel toppas med dukkah. Särskilt grova sallader med rotfrukter eller kål.

Dukkah på picknick: Server dukkah direkt ur burken och häll olja i locket och ta med bröd eller andra ingredienser i en ren kökshandduk.

Grön Dukkah Röd Dukkah Dukkah olja.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: D6LLNg (motverkar spam)
Inga kommentarer