Moster Hulda äppelskalare på FreakyKitchen

Användarnamn

Moster Huldas äppelskalare
Moster Huldas äppelskalareSkala äpplen, päron, potatis och andra frukter eller grönsaker sekundsnabbt med Huldas fantastiska äppelsvarv. Skalet försvinner och om du vill skivar och kärnar maskinen ur äpplet samtidig som skalet åker av. Den kan även producera "lökspagetti" - superpraktiskt om du ska steka mycket lök, göra rödlöksmarnelad eller lägga in tillsammans med sill. Skalmaskinen har en smart vakumfot som gör att den sitter fast i underlaget och underlättar skalningen ytterligare.Mosters skalare är en perfekt hjälpreda när äppelskörden ska tas om hand och en liten kul köksmaskin som älskas av både barn och vuxna.

Äppelsvarvens ursprung kan härledas till 1920-talet när Husqvarna börjar tillverka en ny typ av äppelskalare för den svenska marknaden med inspiration av de skalare som sedan länge funnits i bland annat USA.

Moster Hulda fick sin första skalare i mitten på 1920-talet då hennes man  Erik arbetade på Husqvarna.
Hulda och Erik flyttade till Alingsås där de hade en vacker trädgård med 4 gigantiska äppleträd. Där kom äppelsvarven till användning och Hulda producerade saft, mos, sylt och paj till familj och vänner.


Moster Hulda

Sortera på:
Apelstapeln äppeltork i trä
"Så enkelt det blev att torka äpplen!"
795 kr
Köp
Info
0
Äppelskalare
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna!
185 kr 199 kr
0
Äppelupplockare Moster Hulda
Plocka fallfrukt utan att böja dig!
699 kr 799 kr
Köp
Info
0