KitchenIQ på FreakyKitchen

Användarnamn

KitchenIQ


KitchenIQ grundades 1886 och har kallats både Edgeware eller Smith's. Företaget är idag marknadsledande när det gäller slipverktyg för knivar och saxar. De har ett av marknadens bredaste sortiment av slipverktyg - allt från den lilla enkla slipen till mer avancerad sliputrustning. 

Allt startade med en liten Arkansassten och målet är att förse konsumenterna med marknadens bredaste sortiment av slipverktyg, allt från den lilla enkla slipen till mer avancerad sliputrustning.

Företaget tillverkar såväl manuella som elektriska knivslipar med många olika slipmaterial så som diamant, hårdmetall, keramik, bundna syntetiska slipmedel och naturligtvis Arkansasstenar. Man arbetar hela tiden med att utveckla förbättrade metoder för att ta fram de bästa verktygen för enkelt underhåll av knivar, saxar och andra skärverktyg.

När du väljer knivslip är det viktigt att veta vilken sorts knivar den ska slipa.
Har du knivar med europeiska standardvinklar räcker det med en enklare knivslip med europeisk vinkel. Om du har knivar med både europeiska vinklar och asiatiska (japanska) vinklar behöver du en slip med olika vinklar eller justerbar vinkel, där du själv ställer in önskad vinkel.

Tänk på att ett skärpstål slipar inte knivar utan skärper till eggen efter att du använt kniven (lägger eggens fibrer rätt). Detta är något man bör göra varje gång kniven har använts för att den ska hålla skärpan längre.

Kitchen IQ

KitchenIQ

Sortera på:
Knivslip 2-stegs asiatisk vinkel röd
För knivar med asiatisk slipvinkel
199 kr 219 kr
Köp
Info
0