Aux Anysetiers du Roy på FreakyKitchen

Användarnamn

Aux Anysetiers du RoyAux Anysetiers du Roy är ett litet Paris-baserat familjföretag välkända för sina gourmetprodukter i vackra keramikkrus. Deras storsäljare är  chokladfondue i kruka - en underbar dessert för alla chokladälskare.

Aux Anysetiers du Roy var först enbart en restaurang i stadsdelen L'Ile Saint-Louis, nära Notre-Dame i Paris, inhyst i en byggnad med anor från 1700-talet.
Ägarfamiljen Lombard kom ursprungligen från Provence varför restaurangen var specialiserade på provensalsk matlagning och en av de första att erbjuda grillat kött kryddat med provensalska örter.

På 1960-talet kunde du på Aux Anysetiers du Roy möta kändisar som Brigitte Bardot, Jerry Lewis och Salvador Dali. I slutet av middagen fick gästerna en present, en liten "Herbes de Provence" lerkruka fylld med en speciell blandning innehållandes lavendel framtagen av Louise Lombard. Krukan blev en succé och början till en ny affärsidé.

Framgången med lerkruset gav familjen Lombard idén att producera och kommersialisera en rad varor förpackade i lerkrus och stengodskrukor tillverkade i en liten by i Drôme, nära Valence söder om Lyon. Kärl och flaskor fylls upp för hand, oljeamforor och vinägerflaskor är förslutna med  lacksigill.

Familjen skapar sina egna recept, speciella blandningar av aromatiska örter och kryddor, senap, vinäger, marinerade oliver, olivolja med örter, havssalter, aromatisk peppar med örter, te, honung, smaksatt socker, chokladfondue osv

Produktionen är helt hantverksmässig och mycket exklusiv.

Aux Anysetiers du Roy