Användarnamn

Övermogna bananer


Bananer är en av mina favoriter i fruktskålen. Tyvärr händer det ibland att bananerna ligger framme några dagar för länge och blir övermogna, brunprickiga eller rent av bruna. Numera tycker jag bara det är bra. I matlagning och bakning passar ofta de övermogna bananerna bäst.

Här kommer ett antal tips på vad man kan göra med sina bruna bananer. Förhoppningsvis hittar du något som kan locka.

Mitt bästa tips: Så snart bananerna börjar bli övermogna, skär dem i tunna skivor och  frys ned. bananskivorna kan avändas i smoothies eller som stomme i glass. Det funkar också bra att använda frusen banan som tinas och mosas i förslagen nedan.


Bananpannkakor


PANNKAKOR MED BANAN

Supersmarriga bananpannkakor som kan göras glutenfria om man vill.

Banan- & chokladkakor


BANAN-_OCH CHOKLADKAKOR

Nästan för goda är de här cookisarna med banan och bitar av choklad och valnötter. Nästan en aning nyttiga också!

Banan- ocjblåbärsmuffins på FreakyKitchen


BANAN-_OCH BLÅBÄRSMUFFINS

Muffins som innehåller en hel del nyttigheter men samtidigt är ljuvligt goda.


Bananglass


GLASS PÅ GAMLA BANANER

Supersmarriga bananpannkakor som kan göras glutenfria om man vill.


Bananvåffla på FreakyKitchen


VÅFFLOR MED BANAN

Supersmarriga bananpannkakor som kan göras glutenfria om man vill.

Banankaka på FreakyKitchen

MJUK BANANKAKA

En härlig mjuk lite kompakt mjuk kaka med banan. Passar fint till en kopp kaffe i vårsolen!

Inspiration / Använd gamla bananer

Sortera på:
Glasskopa eller mosskopa mekanisk
Skeda snyggt för mos, kakdeg & glass
198 kr
Köp
Info
0
Honungsdroppare
Lagom mängd honung
25 kr
Köp
Info
0
Muffinsplåt 12 hål Tala
För normalstora cupcakes
319 kr
Köp
Info
0
Pannkakspanna
Plättlätt
217 kr
Köp
Info
0
Plättlagg för 7 plättar
449 kr
Köp
Info
0