Recept på banankaka

Användarnamn

Mjuk banankaka
En härlig kaka med mosade övermogna bananer. Vetemjölet kan ersättas med kokosmjöl eller mandelmjöl om du vill ha ett glutenfritt alternativ.

Ingredienser:

4 mogna mosade bananer
75 gram smält saltat smör
1,5 dl ljusbrun socker eller farin
1 ägg
1 tsk vaniljpulver
1 msk sprit ex whisky, rom eller brandy (kan uteslutas)
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk mald kanel
1/2 tsk mald eller riven muskotnöt
1 nypa mald kryddnejlika
4 dl vetemjöl (kan ersättas med ex kokosmjöl, amarantmjöl eller mandelmjöl)

Gör så här:

Värm ugnen till 175° C. Blanda smör i de mosade bananerna med med en handmixer eller träslev i en stor bunke. Blanda i socker, ägg, vanilj, bakpulver, salt, kryddor och eventuell sprit. Tillsätt till sist mjölet och blanda iop till en tjock smet. Häll blandningen i en smord avlång form 10x20cm. Grädda i ca 50 minuter till en timme, låt svalna gärna på galler. 

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: SwYuvw (motverkar spam)
Inga kommentarer