Recept på pannkaka med banan

Användarnamn

Pannkaka med banan
Det här receptet på amerikanska pannkakor innehåller övermogen banan. Det blir gott och är ett smart sätt att göra av med bruna bananer. Mjölsorten kan varieras. Vetemjöl om du vill ha lite finare pannkakor eller en blandning av vete- och grahamsmjöl för grövre plättar. Receptet kan också göras glutenfritt med exempelvis kokosmjöl.

Ingredienser:


3,5 dl mjöl - vetemjöl, kokosmjöl , amaranthmjöl, mandelmjöl eller något motsvarande
2 msk socker
2-1 / 2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
En övermognen banan
2,5 dl mjölk
2 stora ägg
1/2 tsk vaniljpulver
3 msk smält smör
Vegetabilisk olja och eller smör till stekning

Till servering:
Lönnsirap, skivade bananer eller frysta bär och florsocker eller strössel för den som vill.


Gör så här:


Mosa bananen med en gaffel till en slät smet. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt en skål. Vispa i äggen, tillsätt mjölk, vanilj och vispa tills väl blandat. Häll bananblandningen och det smälta smöret i mjölblandningen. Vänd smeten försiktigt med en slickepott. Smeten blir tjock och lite klumpig.

Grädda plättar i stekpanna eller plättlagg tills undersidan är gyllenbrun. Vänd och grädda den andra sidan på samma sätt. Servera pannkakor samtidigt varma med lönnsirap, skivade bananer eller bär och florsocker eller strössel om så önskas.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: DCcG8y (motverkar spam)
Inga kommentarer