Pasta från Morelli på FreakyKitchen.se

Användarnamn

Morelli pasta på Freaky KitchenItaliensk handgjord pasta från Morelli

Morellis pastaprodukter är unika i sitt slag. Hemligheten är en ingrediens som inte återfinns i allmänna pasta,  vetegrodd, hjärtat av säden som innehåller E-vitamin, D-vitamin och växtproteiner. Normalt tas grodden bort vid malning av spannmål och vidareförädlas till andra produkter.

Pastan är hantverksmässigt framställd av fullkornsdurumvete (med vissa undantag ex glutenfri pasta på majs) med mycket hög kvalitet.
Varje pastasort har sitt eget anpassade bronsmunstycke som vid tillverkning ger en särpräglad yta.

Mjölet som pastan görs av har kvar skalet och grodden på durumvetekornet vilket gör det till en riktig fullkornspasta. Den blir rikare på vitaminer och vegetabiliska proteiner och får unik och extraordinär smak! Kort och gott, fint tuggmotstånd, en hög proteinhalt och långsamma kolhydrater (alltså lågt GI).

Familjeföretaget Antico Pastificio Morelli startades 1860. Efter fem generationer Morelli är det idag  syskonen Lucia, Antonio och Marco som bär traditionen vidare. Pastafabriken tillverkar många specialiteter, arbetar med enkla produkter efter gamla tekniker och undviker användning av konserveringsmedel och färgämnen. Resultatet är en äkta frisk pasta, rik smak och med fyllig konsistens.

Morelli

Sortera på:
Glutenfri majslinguine 250g Eko
Glutenfri & ekologisk kvalitetspasta
49 kr
0
Glutenfri tagliatelle majs 250g eko
Glutenfri & ekologisk hantverkspasta
49 kr
0
Linguine 500g
Tunn kvalitetspasta
49 kr
0
Pici di Toscana
Tjockare pasta
65 kr
0
Spaghetti
Italiensk kvalitetspasta
99 kr
0
Svart bläckfisklinguine 250g
54 kr
0
Tryffellinguine 250g
Kvalitetspasta med äkta tryffel
59 kr
0