Kimchi koreansk Wang i glasburk 410 g Vegansk

Användarnamn

Kimchi koreansk i glasburk

"Så nära genuin kimchi man kan komma om man inte gör den själv. Konsistensen är bra och fast."
99 kr
Kimchi betyder ”syrat guld” och är något av en nationalrätt som äts vid nästan varje måltid i Korea. Även kockar i väst har anammat denna kryddiga syrade kål och numera finns Kimchi-burgare och kimchi-korv lite över allt.
 
Leveranstid:
Artnr:
12148
Kimchi i glasburk vegansk 410g från Wang 
Kimchi betyder ”syrat guld” och är något av en nationalrätt som äts vid nästan varje måltid i Korea. Även kockar i väst har anammat denna kryddiga syrade kål och numera finns Kimchi-burgare och kimchi-korv lite över allt.

Vad är kimchi?
Ordet kimchi avser alla sorters mjölksyrade grönsaker, inte enbart kål. Kimchin har en distinkt syrlig smak och krispig konsistens. Den saltade kålen blandas med kraftfullt rödpepparpulver, vitlök och ingefära för att ge den en lätt eldig smak.
Kimchi är fermenterade kryddiga grönsaker som utgör en bas i det koreanska köket.
Kimchi är levande i det avseendet att syrningen och tillväxten av goda bakterier hela tiden fortsätter om än i ett långsammare tempo när den förvaras i kylen.

Ursprunget till kimchi går tillbaka till omkring 40 år innan vår tideräkning. Det finns kinesiska källor som bekräfar att det koreanska folket redan var bra på  att göra inlagd och fermenterad mat för att ta tillvara alla grödor så att inget gick till spillo.
Den vanligaste ingrediensen är fint strimlad och skivad kål (oftast salladskål eller "kinakål") och storanvita asiatiska rädisor som varvas med havssalt, gochugaru (koreanskt chilipasta) vitlök, ingefära, vårlök och fisksås.
Recepten varierar i olika delar av landet och även från hushåll till hushåll. Det är vanligt att de koreanska familjerna gör sina egna kimchis efter egna familjerecept. 

Hur använder man kimchi?
Denna koreanska basvara kan ätas direkt från burken, serveras tillsammans med nudlar och ris, eller användas för att göra kimchijeon, ett slags koreanska kimchipannkakor.

Ett enkelt sättet att använda kimchi är att helt enkelt servera den tillbehör till en måltid eller att röra ihop med vanliga nudlar eller ris.
Ett annat bra sätt är som fyllning i ångade bullar.
Testa bokkeumbap – en stekt risrätt med shiitakesvamp, vårlök, kimchi och ett stekt ägg.

I koreansk matlagning används kimchin ofta på olika sätt beroende på hur länge den har syrats.
Helt nygjord är den god som tillbehör till alla möjliga rätter. Med tiden får den högre syra och kraftigare smak och den mer vällagrade kimchin används i wok, grytor och andra rätter.
  • Syrade grönsaker
  • Som tillbehör
  • Ingrediens i wok & grytor
Kimchi görs traditionellt med fisksås, men vegetarisk kimchi gjord utan fish sauce finns numera. Vegetarisk kimchi är jäst med bara socker och salt så som denna veganska variant.  

Innehåll:
Inlagd kinakål (98 % kinesisk kål, 2 % salt) (75,00 %), morot (1,00 %), D-sorbitol (E420) (1,30 %), socker (1,50 %), rödpepparpulver (2,20 %) , vitlök (1,90 %), grön lök (1,60 %), lök (1,30 %), natrium L-glutamat (E621) (0,50 %), ingefära (0,24 %), xantangummi (E415) (0,02 %), vitamin C (E300) (0,06%), natrium-5-inosinat (E631) (0,02%), vatten (12,16%).
Ursprung:
Korea
Näringsvärde per 100g:
Energi 126kJ Protein 1g Kolhydrat 7g varav sockerarter 3g Fett 0g varav mättat fett 0g Fiber 0g Motsvarande salt 1.3g

Wang Napa Cabbage Kimchi (韓國泡菜) 410g in glass bottle

Värt att veta:
Kimchi är en stor del av den koreanska nationella identiteten och 2015 blev traditionen att tillverka kimchi inskriven på Unescos lista över mänsklighetens immateriella kulturarv. Det om något visar hur viktig kimchin är i den koreanska kulturen.
Den första koreanska astronauten tog med sig en burk kimch ut i rymden och den koreanske premiärministern erkände när han besökte USA att han längtade efter kimchi mer än sin fru...
Visa mer
Visa mindre
Vikt: 410 g
Antal i förpackningen: 1st
Kanske gillar du även någon av dessa:
Umamipasta med ingefära ekologisk
99 kr
Köp
Info
0
Misopasta på råris ekologisk GENMAI
GENMAI - Miso på sojabönor och ris
116 kr
Köp
Info
0
Sushiris ekologiskt
Ris till din egen sushi
69 kr
Köp
Info
0
Sushi sojasås ekologisk sushi soya sauce
59 kr
Köp
Info
0
Sushikit ekologiskt
"Det mesta förutom fisken!"
fr. 465 kr
0
Tamari-soja ekologisk 150ml
Äkta japansk tamari
80 kr
0
Shoyu-soja ekologisk 150ml
Äkta japansk Shoyu
52 kr
0
Mer från Wang
Sötpotatisnudlar Dangmyeon
Tunna nudlar från Korea
67 kr
Köp
Info
0
Andra köpte även
Överdrag jäskorg OVAL
Ovalt överdrag
53 kr 58 kr
Köp
Info
0
Överdrag till jäskorg RUND
I botten på jäskorgen
56 kr 69 kr
Köp
Info
0
Jäskorg oval i rotting 1,5 liter
Vår absolut mest populära jäskorg.
179 kr 189 kr
Köp
Info
0
Jäskorg oval med överdrag i textil
"Fin korg i bra storlek. Enklare att baka med överdrag" ⭐️⭐️n...
fr. 232 kr fr. 247 kr
0