Tamarindpasta
Syrlig smaksättare
45 kr
En fantastisk asiatisk smaksättare som ger syra och höjd åt så många rätter.
Smaken är skarp och syrlig, därför används som smaksättare i starka och syrliga rätter.
Tamarind är vanlig i BBQ-såser och asiatiska såser men används också i desserter och choklad. Testa den när du vill ha lite fin syrlighet.
Smaken är skarp och syrlig, därför används som smaksättare i starka och syrliga rätter.
Tamarind är vanlig i BBQ-såser och asiatiska såser men används också i desserter och choklad. Testa den när du vill ha lite fin syrlighet.
Tamarindpasta 227g Tamarind Paste PanTai
Tamarind-pasta. En burk med denna fantastiska asiatiska smaksättare som ger syra och höjd åt så många rätter.
Testa den i din vanliga matlagning när du vill ha lite fin syrlighet.
Smaken är skarp och syrlig, därför används som smaksättare i starka och syrliga rätter.
Tamarind är vanlig i BBQ-såser och asiatiska såser men används också i desserter och choklad.
Tamarind är en frukt från tamarindträdet. Det är en avlång frukt med citrussmak och ett mörkbrunt fruktkött som används som smaksättare i starka och syrliga rätter. Kärnan är omsluten av fibrigt kött och brunt skal. Köttet smakar syrligt och uppfriskande.
Tamarind Paste innehåller inga fruktkärnor och lämpar sig utmärkt för tillagning av såser (ofta i kombination med mango) till grillade rätter och som marinad för kött och fisk. Sinigang (filippinsk sur soppa) tillagas också med tamarind som i olika indiska chutneyer och curryrätter.
Tamarindpasta, eller tamarindkoncentrat, är gjord av den syrliga massan inuti tamarindskidan.
Även om tamarindfrukten är släkt med jordnötter och kikärter, har det brunröda koncentratet en klibbig, dadelliknande konsistens med distinkt syrliga citrus- och fruktiga smaker.
I Mexiko späds det ut till en populär dryck som heter agua de tamarindo, och anses till och med vara en av de mystiska ingredienserna i det ursprungliga Worcestershire-såsreceptet.
Använd tamarindpastan eller tamarindkoncentratet som en skarp dressing med citrussmak för fisk, Pad Thai, eller smyg in lite i kolasåsen till en klibbig kolapudding.
Läs mer om Tamarind HÄR!
Ingredienser: tamarind, vatten, salt, surhetsreglerande medel E330, konserveringsmedel E202, E211.
Allergi: se fetstil
Nettovikt: 227g
Förvaring: Torr, Svalt
Ursprung: Thailand
Näringsvärde per 100g: Energi: 394kj / 93kcal Fett: 0g Varav mättad fett: 0g Kolhydrater: 21g Varav sockerarter: 14g Fiber: 3,5g Protein: 1g Salt: 1,2g
Tamarind-pasta. En burk med denna fantastiska asiatiska smaksättare som ger syra och höjd åt så många rätter.
Testa den i din vanliga matlagning när du vill ha lite fin syrlighet.
Smaken är skarp och syrlig, därför används som smaksättare i starka och syrliga rätter.
Tamarind är vanlig i BBQ-såser och asiatiska såser men används också i desserter och choklad.
Tamarind är en frukt från tamarindträdet. Det är en avlång frukt med citrussmak och ett mörkbrunt fruktkött som används som smaksättare i starka och syrliga rätter. Kärnan är omsluten av fibrigt kött och brunt skal. Köttet smakar syrligt och uppfriskande.
Tamarind Paste innehåller inga fruktkärnor och lämpar sig utmärkt för tillagning av såser (ofta i kombination med mango) till grillade rätter och som marinad för kött och fisk. Sinigang (filippinsk sur soppa) tillagas också med tamarind som i olika indiska chutneyer och curryrätter.
Tamarindpasta, eller tamarindkoncentrat, är gjord av den syrliga massan inuti tamarindskidan.
Även om tamarindfrukten är släkt med jordnötter och kikärter, har det brunröda koncentratet en klibbig, dadelliknande konsistens med distinkt syrliga citrus- och fruktiga smaker.
- Syrlig smaksättare
- Avlång citrussmakande frukt
- Fantastisk smakhöjare
I Mexiko späds det ut till en populär dryck som heter agua de tamarindo, och anses till och med vara en av de mystiska ingredienserna i det ursprungliga Worcestershire-såsreceptet.
Använd tamarindpastan eller tamarindkoncentratet som en skarp dressing med citrussmak för fisk, Pad Thai, eller smyg in lite i kolasåsen till en klibbig kolapudding.
Läs mer om Tamarind HÄR!
Ingredienser: tamarind, vatten, salt, surhetsreglerande medel E330, konserveringsmedel E202, E211.
Allergi: se fetstil
Nettovikt: 227g
Förvaring: Torr, Svalt
Ursprung: Thailand
Näringsvärde per 100g: Energi: 394kj / 93kcal Fett: 0g Varav mättad fett: 0g Kolhydrater: 21g Varav sockerarter: 14g Fiber: 3,5g Protein: 1g Salt: 1,2g
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 227 g |
Material: | 1 burk av glas |
Antal i förpackningen: | 1 st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Så god! Använder den till "allt". Beroendeframkallande! ⭐️⭐️...
49 kr
0
Mer från Pantai
Andra köpte även