Användarnamn

Le Peschiole Små inlagda persikor

"Prisbelönta omogna persikor som liknar oliver"
123 kr
Peschiole har stark, mycket karakteristisk smak, krispig och kompakt konsistens som lite påminner om oliver. De vann 1991 Oscar Aidas första pris på Cibus som en av årets mest innovativa produkt.
Antal: 
Köp
Små italienska inlagda persikor i glasburk Le Peschiole - Pesche Nane in Agrodolce 
Babypersikor i sötsyrlig lag. Perfekt som aperitif, i sallader m.m. 

Peschiole är dvärgpersikor som skördas innan de mognat, strax efter blomningen när smaken fortfarande är sur och de bara är ca 1/2 cm långa. Kärnan har då ännu inte är härdats och är med andra ord fortfarande mjuk. Receptet är  välbevarat och hemligt och persikorna produceras med stor omsorg, passion och uppmärksamhet.

De omogna persikorna läggs in enligt traditionell metod i en söt-sur lag av vatten, salt, vinäger och socker helt utan konserveringsmedel eller andra konstiga tillsatser. Vinägern som används är gjord på den dyrbara Asprinia-druvan från Agro Aversano. Resultatet är en läcker symfoni av doft och smak med en perfekt balans mellan sött och salt. Helt unik, krispig, delikat och mycket smakrik.
 
De färdiga peschiole har stark, mycket karakteristisk smak, krispig och kompakt konsistens som lite påminner om oliver.

Peschiole är utmärkta för aperitifer, aptitretare, till pasta, som dekoration på olika maträtter, i sallader, som tillbehör och i förrätter. De är helt perfekta tillsammans med chark eller skinka och till olika ostar. Servera dem istället för de vanliga oliverna, hela eller skivade på kanapéer.

De som smakar persikor för första gången har ofta svårt att sätta fingret på vad det är. Det är inte en speciell sort av oliver, även om de har samma form, färg och storlek och delvis påminner i smak och textur.

Ursprung & producent:
I Caserta-regionen finns företaget Verticelli med över hundra hektar med spannmål, grönsaker och frukt.
Sedan 1989 har man tillverkat denna unika produkt som omgående vann 1991 Oscar Aidas första pris på Cibus som en av årets mest innovativa produkt.
Ursprunget till produkten är ett misstag. Salvatore Parente, uppfinnaren, hade beställt persikoträd, men han insåg när de skulle skördas att korsningen inte var vad han önskade. Istället fick han tanken ätt lägga in de omogna karten som vilken grönsak som helst.

Historien om de små omogna babypersikorna Le Peschiole är lite av ett äventyr. Redan på 90-talet började Azienda agricola Verticellis dåvarande ägare plantera nya sorter av nektarin- och persikoträd, som visade sig splittras när de växte och därför kunde deras frukter inte säljas.

De små "deformerade" frukterna gick som tur var inte till spillo utan plockades innan de kunde bilda hårda kärnor och konserverades sedan på samma sätt som valnötter tidigare konserverats.
Det visade sig vara en riktigt bra idé och en delikatess föddes!

Resultatet av konserveringen och bristen på mognad ger frukterna en fin krispig konsistens och en perfekt balanserad smak av surt, sött och salt. Peschiole är goda som tilltugg, till ost eller som ett syrligt inslag i matlagningen.

Det är när våren signalerar sin ankomst som de små omogna frukterna börjar dyka upp på slätterna runt Verticellis gård i Kampanien, i södra Italien. I maj plockas de sedan och konserveras och sedan är den nya skörden klar för sommaren! Tills dess har vi fortfarande en bit kvar från förra säsongens skörd...

Skölj gärn av persikornainnan servering. 
Vikt: 212 g
Land: Italien
Avrunnen vikt: 110 g.
Ingredienser: Babypersikor, vinäger, vatten, salt och socker.
Näringsvärde per 100g: Energi (Kcal/100g) 30 Energi (Kj/100g) 124 Fett 0.66g Varav mättade fettsyror 0.02g Kolhydrat 3.8g Kostfiber 2.3g Varav sockerarter 3.21g Protein 0.98g Salt 16.8g
Visa mer
Visa mindre
Vikt: 212 g
Material: 1 glasburk
Antal i förpackningen: 1 st
Kanske gillar du även någon av dessa:
Pruneller från Högtorp Gård
129 kr
0
Oliver gröna Nocellara
Testa en ursprungsskyddad oliv från Sicilien. Så god!! Love it.
59 kr
Köp
Info
0
Olivoljeflaska i glas Oliera Beccuccio
Snygg och med smart hällfunktion. Gillar!
425 kr
Köp
Info
0
Holy Fuck The Rib Man
"Den är bbqsåsen kan man inte vara utan - bästa smaken till burgare och ribs!"
176 kr
Köp
Info
0
Pimentón Picante de la vera starkt paprikapulver
Starkt paprikapulver med röksmak
64 kr
Köp
Info
0
Espelettepeppar A.O.C Mill & Mortar
Peppar med kultstatus!
128 kr
Köp
Info
0
Rökt paprika stark Mill & Mortar
Starkt paprikapulver med röksmak
75 kr
Köp
Info
0
Buffalo sauce
Het & smakrik
69 kr
Köp
Info
0
BBQ Mop Sauce
Rökig moppsås med amerikanska anor
69 kr
Köp
Info
0
Andra köpte även
Äppelskalare
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna!
185 kr 199 kr
0
Överdrag jäskorg OVAL
Ovalt överdrag
53 kr 58 kr
Köp
Info
0
Jäskorg oval i rotting 1,5 liter
Vår absolut mest populära jäskorg.
179 kr 189 kr
Köp
Info
0
Black Garlic - skalade klyftor i burk
En svart smakbomb - skalade klyftor
76 kr
Köp
Info
0