Sötpotatisnudlar Dangmyeon
Tunna nudlar från Korea
67 kr
Sötpotatisvermicelli liknar till sin konsistens som böntrådsvermicelli och blir genomskinlig eller glasliknande när den tillagas, därav namnet glasnudlar eller cellofanudlar. De används mest i det koreanska köket där de är kända som dang myun, för att göra den traditionella koreanska nudelrätten japchae. En maträtt med grönsaker wokade tillsammans med sötpotatisvermicelli.
Sötpotatisnudlar Dangmyeon i påse
Koreanska nudlar, lätt ljusbruna i färgen och aningen sega, matiga och glutenfria vanliga i framförallt det koreanska köket.
Sötpotatisnudlar av vermicelli-typ (tunna trådar) tillverkade av sötpotatis, även kallade dangmyeon. Nudlarna har fantastisk smak och konsistens med ett tuggmotstånd som inga andra nudlar.
Koreanska dangmyeon är en sorts glasnudlar gjorda på sötpotatisstärkelse,en klassiker i det Sydkorea köket och mest känd för sin användning i rätten Japchae. Nudlarna är kända för sin unika, sega och elastiska konsistens med ett tydligt tuggmotstånd, och de absorberar smaker och såser mycket bra. De är också naturligt glutenfria och fettfria.
Egenskaper: Gjord på stärkelse från sötpotatis.
Utseende: De är ljusgråa och halvtransparenta när de är torra.
Konsistens: De har en seg, spänstig och "chewy" konsistens, vilket ger ett härligt tuggmotstånd.
Smak: Mild smak, perfekt för att absorbera smak från såser och andra ingredienser.
Hälsa?: Naturligt glutenfria och fettfria, de är ett bra alternativ till andra typer av nudlar.
Vanliga användningsområden
Japchae: Den mest kända rätten där dangmyeon är en huvudkomponent.
Wok: De passar utmärkt i nudelwokar och andra rätter där man vill ha en mer spänstig nudel.
Soppor och curry: Deras tuggmotstånd gör dem också idealiska i varma nudelsoppor eller curryrätter.
Så här använder man dangmyeon-nudlar:
Innan de tillagas kan dangmyeon-nudlarna blötläggas i vatten.
När de sedan tillagas kan de wokas, användas i soppor eller serveras till andra rätter.
Sötpotatis fördes till Japan på 1600-talet och sedan vidare till Korea i mitten av 1700-talet för att hjälpa till att lindra svält.
Växten har varit en betydande del av kosten i båda länderna sedan dess.
De här nudlarna är ett bra alternativ utan gluten som ersättning för vetenudlar.
Tips & recept med sötpotatisnudlar hittar du HÄR!
Innehåll: Sötpotatisstärkelse 99,9%, vatten
Vikt: 340g
Näringsvärde per 100g: Energi: 1485kj / 394kcal Fett: 0g, varav mättat: 0g, kolhydrater: 87g varav sockerarter: 0,4g Proteiner 0g, salt: 0,05g
Märke: Eaglobe
Ursprung: Korea
SWEET POTATO STARCH NOODLE IN PL BAG
Koreanska nudlar, lätt ljusbruna i färgen och aningen sega, matiga och glutenfria vanliga i framförallt det koreanska köket.
Sötpotatisnudlar av vermicelli-typ (tunna trådar) tillverkade av sötpotatis, även kallade dangmyeon. Nudlarna har fantastisk smak och konsistens med ett tuggmotstånd som inga andra nudlar.
Koreanska dangmyeon är en sorts glasnudlar gjorda på sötpotatisstärkelse,en klassiker i det Sydkorea köket och mest känd för sin användning i rätten Japchae. Nudlarna är kända för sin unika, sega och elastiska konsistens med ett tydligt tuggmotstånd, och de absorberar smaker och såser mycket bra. De är också naturligt glutenfria och fettfria.
- Fin smak
- Alternativ till vetenudlar
- Aningen tuggmotstånd
Egenskaper: Gjord på stärkelse från sötpotatis.
Utseende: De är ljusgråa och halvtransparenta när de är torra.
Konsistens: De har en seg, spänstig och "chewy" konsistens, vilket ger ett härligt tuggmotstånd.
Smak: Mild smak, perfekt för att absorbera smak från såser och andra ingredienser.
Hälsa?: Naturligt glutenfria och fettfria, de är ett bra alternativ till andra typer av nudlar.
Vanliga användningsområden
Japchae: Den mest kända rätten där dangmyeon är en huvudkomponent.
Wok: De passar utmärkt i nudelwokar och andra rätter där man vill ha en mer spänstig nudel.
Soppor och curry: Deras tuggmotstånd gör dem också idealiska i varma nudelsoppor eller curryrätter.
Så här använder man dangmyeon-nudlar:
Innan de tillagas kan dangmyeon-nudlarna blötläggas i vatten.
När de sedan tillagas kan de wokas, användas i soppor eller serveras till andra rätter.
Sötpotatis fördes till Japan på 1600-talet och sedan vidare till Korea i mitten av 1700-talet för att hjälpa till att lindra svält.
Växten har varit en betydande del av kosten i båda länderna sedan dess.
De här nudlarna är ett bra alternativ utan gluten som ersättning för vetenudlar.
Tips & recept med sötpotatisnudlar hittar du HÄR!
Innehåll: Sötpotatisstärkelse 99,9%, vatten
Vikt: 340g
Näringsvärde per 100g: Energi: 1485kj / 394kcal Fett: 0g, varav mättat: 0g, kolhydrater: 87g varav sockerarter: 0,4g Proteiner 0g, salt: 0,05g
Märke: Eaglobe
Ursprung: Korea
SWEET POTATO STARCH NOODLE IN PL BAG
Visa mer
Visa mindre
| Vikt: | 340 g |
| Antal i förpackningen: | 1 st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
"Så nära genuin kimchi man kan komma om man inte gör den själv. Konsistensen &...
99 kr
0
Så god! Använder den till "allt". Beroendeframkallande! ⭐️⭐️...
49 kr
0
Mer från Wang
Andra köpte även
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0


















