Sötpotatisnudlar Dangmyeon från Korea

Användarnamn

Sötpotatisnudlar Dangmyeon

Tunna nudlar från Korea
67 kr
Sötpotatisvermicelli liknar till sin konsistens som böntrådsvermicelli och blir genomskinlig eller glasliknande när den tillagas, därav namnet glasnudlar eller cellofanudlar. De används mest i det koreanska köket där de är kända som dang myun, för att göra den traditionella koreanska nudelrätten japchae. En maträtt med grönsaker wokade tillsammans med sötpotatisvermicelli.
 
Leveranstid:
Artnr:
12160
Sötpotatisnudlar Dangmyeon i påse
Koreanska nudlar, lätt ljusbruna i färgen och aningen sega, matiga och glutenfria vanliga i framförallt det koreanska köket.
Sötpotatisnudlar av vermicelli-typ (tunna trådar) tillverkade av sötpotatis, även kallade dangmyeon. Nudlarna har fantastisk smak och konsistens med ett tuggmotstånd som inga andra nudlar.
Koreanska dangmyeon är en sorts glasnudlar gjorda på sötpotatisstärkelse,en klassiker i det Sydkorea köket och mest känd för sin användning i rätten Japchae. Nudlarna är kända för sin unika, sega och elastiska konsistens med ett tydligt tuggmotstånd, och de absorberar smaker och såser mycket bra. De är också naturligt glutenfria och fettfria.
  • Fin smak
  • Alternativ till vetenudlar
  • Aningen tuggmotstånd
Sötpotatisvermicelli liknar till sin konsistens som böntrådsvermicelli och blir genomskinlig eller glasliknande när den tillagas, därav namnet glasnudlar eller cellofanudlar. De används mest i det koreanska köket där de är kända som dang myun, för att göra den traditionella koreanska nudelrätten japchae. En maträtt med grönsaker wokade tillsammans med sötpotatisvermicelli.

Egenskaper: Gjord på stärkelse från sötpotatis.
Utseende: De är ljusgråa och halvtransparenta när de är torra.
Konsistens: De har en seg, spänstig och "chewy" konsistens, vilket ger ett härligt tuggmotstånd.
Smak: Mild smak, perfekt för att absorbera smak från såser och andra ingredienser.
Hälsa?: Naturligt glutenfria och fettfria, de är ett bra alternativ till andra typer av nudlar.

Vanliga användningsområden

Japchae: Den mest kända rätten där dangmyeon är en huvudkomponent.
Wok: De passar utmärkt i nudelwokar och andra rätter där man vill ha en mer spänstig nudel.
Soppor och curry: Deras tuggmotstånd gör dem också idealiska i varma nudelsoppor eller curryrätter.

Så här använder man dangmyeon-nudlar:

Innan de tillagas kan dangmyeon-nudlarna blötläggas i vatten.
När de sedan tillagas kan de wokas, användas i soppor eller serveras till andra rätter.

Sötpotatis fördes till Japan på 1600-talet och sedan vidare till Korea i mitten av 1700-talet för att hjälpa till att lindra svält.
Växten har varit en betydande del av kosten i båda länderna sedan dess.

De här nudlarna är ett bra alternativ utan gluten som ersättning för vetenudlar.
Tips & recept med sötpotatisnudlar hittar du HÄR!

Innehåll: Sötpotatisstärkelse 99,9%, vatten
Vikt: 340g
Näringsvärde per 100g: Energi: 1485kj / 394kcal Fett: 0g, varav mättat: 0g, kolhydrater: 87g varav sockerarter: 0,4g Proteiner 0g, salt: 0,05g
Märke: Eaglobe
Ursprung: Korea

SWEET POTATO STARCH NOODLE IN PL BAG
Visa mer
Visa mindre
Vikt: 340 g
Antal i förpackningen: 1 st
Kanske gillar du även någon av dessa:
Kimchi koreansk i glasburk
"Så nära genuin kimchi man kan komma om man inte gör den själv. Konsistensen &...
99 kr
0
Tunna risnudlar vermicelli 1mm
Tunna risnudlar från Vietnam
39 kr
Köp
Info
0
Glasnudlar Mien Moc Gio Xuan
Tunna nudlar från Vietnam
45 kr
Köp
Info
0
Chilipasta Gochujang koreansk
Så god! Använder den till "allt". Beroendeframkallande! ⭐️⭐️...
49 kr
0
Svart bönpasta Chunjang 500g
Svart, salt & söt!
68 kr
0
Misopasta på råris ekologisk GENMAI
GENMAI - Miso på sojabönor och ris
116 kr
0
Mer från Wang
Andra köpte även
Äppelskalare
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0
Överdrag jäskorg OVAL
Duk till jäskorg
59 kr
Köp
Info
0
Överdrag till jäskorg RUND
I botten på jäskorgen
59 kr
Köp
Info
0
Cellofanpåsar nr 3
Fin presentation!
fr. 39 kr
0