Användarnamn

World bakning day 17 maj
2023-05-16 @ 10:31:50
World Baking Day är en glädjefylld händelse som firas av bakentusiaster och matälskare runt om i världen. Den äger rum den 17 maj varje år och detta underbara evenemang samlar människor för att hylla konsten att baka och njuta av de läckra bakverk som skapas.

På denna speciella dag vaknar köken till liv med den söta doften av nybakade godsaker. Från enkla hemmabagare till professionella konditorer deltar alla i festligheterna och är ivriga att visa upp sina bakfärdigheter och kreativitet. Evenemanget påminner om bakningens allmängiltiga attraktion som överskrider gränser, kulturer och bakgrunder.

Det hela började för flera år sedan när ett gäng entusiastiska bagare samlades för att dela sina bakverk och idéer. De insåg att bakning inte bara handlade om att skapa läckra och vackra produkter, utan det var också ett sätt att sprida glädje och väcka goda minnen hos människor. De ville hitta ett sätt att dela sin passion med resten av världen och inspirera andra att också upptäcka glädjen i att baka.

World Baking Day uppmuntrar människor att omfamna det terapeutiska och belönande i att baka. Det handlar inte bara om det färdiga resultatet utan även om processen att blanda ingredienser, knåda deg och se den jäsa i ugnen. Bakning ger en känsla av prestation och tillfredsställelse när vi bevittnar förvandlingen av enkla ingredienser till läckerheter.


Oavsett om du bakar ett klassiskt familjerecept eller experimenterar med nya smaker, uppmuntrar World Baking Day individer att omfamna sin inre bagare och fira bakningens magi. Det påminner oss om att den enkla akten att skapa något läckert kan ge oss enorm glädje och tillfredsställelse i livet.

Så på World Baking Day, ta fram dina förkläden, förvärm ugnarna och ge dig.

Bakform blomma i silikon 3-pack
Liten blomform för ugn och frys
46 kr
0
Bakbord i trä 70x49 cm
Gammaldags bakglädje
589 kr
0
Bagelform i silikon 6-pack
Egna bagels på enkelt sätt
252 kr
0

Allt du behöver för att blanda ihop degar och smetar, baka ut eller röra om hittar du här.

Fira World Baking Day!

Här är några tips på hur du kan delta i festligheterna:

Baka dina favoritrecept: Välj dina favoritrecept och ge dig själv tid att baka dem. Det kan vara klassiska kakor, muffins, pajer eller kanske en speciell bröddeg. Utforska olika smaker och texturer och njut av att skapa något läckert.

Utmana dig själv: Testa att baka något nytt och utmana dig själv i köket. Du kan prova en komplicerad tårta, en avancerad bakelse eller en exotiskt inspirerad paj. Låt din kreativitet flöda och ge dig själv möjlighet att lära dig något nytt.

Anordna en bakningstävling: Om du vill göra World Baking Day till en social aktivitet kan du bjuda in vänner eller familjemedlemmar till en bakningstävling. Utmana varandra att baka det bästa bakverket och utvärdera resultaten tillsammans. Det blir en rolig och interaktiv upplevelse.

Oavsett vilket sätt du väljer att fira World Baking Day på, se till att ha roligt, njuta av den kreativa processen och smaka på de fantastiska resultat du skapar. Glöm inte att baka med kärlek och dela glädjen med andra.

Behöver du tips på läckra recept på bakning hittar du fler här.

Recept

Pizzadeg
Baka egen pizza från grunden det är enklare än du tror. Recept på en bra deg hittar du här!
Syrénkaka
En helt fantastisk kaka. Flera moment men de är definitivt värda arbetet. Vackert blir det också!
Mjuk banankaka
En härlig kaka med mosade övermogna bananer. Vetemjölet kan ersättas med kokosmjöl eller mandelmjöl om du vill ha ett glutenfritt alternativ.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: Dj9BDF (motverkar spam)
Inga kommentarer