2024-09-08 @ 19:38:30
Smarta trix som räddar bakningen.
Mina bästa baknings-hacks
Smörj mått som ska användas till klibbiga singredienser som sirap och honung med matolja för att mäta utan krångel.
Kletiga ingredienser som fastnar glider av skeden eller ur måttet om det först smörjs med matolja eller olivolja. Använd en pensel eller en bit hushällspapper.
Kletiga ingredienser som fastnar glider av skeden eller ur måttet om det först smörjs med matolja eller olivolja. Använd en pensel eller en bit hushällspapper.
Är smöret för hårt för att skära i små kuber? Riv det! Det blir perfekt och smöret ärnu i tillräckligt små bitar som kan röras ned i degen utan allt för hårt jobb.
Har farinsockert blivit en hård klump? Lägg en skiva bröd i det stelnade farinsocker och det kommer att mjuknas upp. Det är magiskt!
Skär tårta eller cheesecake som ett proffs med en vass kniv doppad i varmt vatten. Doppa kniven i varmt vatten eller spola den under varmvattenskranen, torka sedan av och skär perfekta tårtbitar och kakbitar. Upprepa före varje snitt.
Mjuka upp kallt smör på bara några minuter genom att ställa ett varmt glas upp och ner över det. Värm glaset genom att hälla hett vatten i det och låta det stå en stund. Sätt det varma gjaset som en huv över det kalla smöret. Det funkar på en mindre mängd smör men tricket kan upprepas eller använd flera glas om du har mycket smör att mjuka upp.
Inga kommentarer