Recept på potatisvåfflor

Användarnamn

Potatisvåfflor
En annorlunda men god våffla med mosad kokt potatis i smeten på samma sätt som i potatisplättar eller kroppkakor.

Ingredienser:



5 dl vetemjöl
1 tsk socker
2 1/2 tsk bakpulver
3 stora ägg, delade i vitor och gulor
5 dl mjölk
125g smält smör
370g kokt mosad potatis

Gör så här:



Värm våffeljärnet. Sikta samman mjöl, socker, bakpulver, bakpulver och salt. Avsätta.
Vispa ihop äggulor, mjölk och avsvalnat smältsmör. Häll i de torra ingredienserna och rör snabbt ihop till en slät smet och rör i den mosade potatisen. Slå äggvitorna till hård i en annan skål och vänd ner dem i smeten.

Grädda våfflorna i ca 6 minuter.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: bfSUsb (motverkar spam)
Inga kommentarer