Recept på Leas Fläta

Användarnamn

Leas fläta
Fluffigt vitt bröd med massor av vallmofrön. Det här är ett riktigt favoritbröd som alltid blir vansinnigt gott.

Ingredienser:


50 gram jäst
1 msk salt
1 msk socker,
1 stort ägg (eller 2 små)
1 dl matolja
7 dl vatten
2 l vetemjöl

Gör så här:


Blanda alla ingredienser.
Låt jäsa i 30 minuter.
Dela degen i två delar.
Dela varje del i 3 delar och baka ut till en fläta
Lägg flätorna på bakplåtspapper och jäs i 20 minuter
Grädda i ugn, 35-40 minuter i 200°C.
Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: ZDaLMs (motverkar spam)
1 Kommentar
#1
Kerstin Eriksson
Har bakat den sen tidigt 70-tal och blir alltid så saftig och god. Har ibland solroskrnor i. Passar även till att rosta.
2025-08-28 @ 14:21:16