Användarnamn

Pinnbröd
Att baka bröd ute är enkelt. Pinnbröden får härlig grillsmak och är goda att äta direkt från pinnen.

Ingredienser:


4 dl vetemjöl
1,5 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk bakpulver 

Gör så här:


Blanda salt, mjöl och bakpulver i en skål och häll i vatten så att du fär ihop en deg som precis släpper från kanten.
Lägg degen i en plastpåse och ta den med i ryggan på utflykten eller bara ut i trädgården eller till grillplatsen.

När det är dags för grillning:
Ta en degboll ( liute större än en pingisboll men inte så stor som en tennisboll) och rulla en till en deg-orm mellan händerna.
Linda degen runt en grillpinne och grilla över öppen eld.

Vill du ha ett stort geenomgående hål i brödet att fylla med något måste du också ha en lite tjockare pinne att grilla på.

Bröden är färdiga när de kan dras av pinnen utan att det sitter kletig deg kvar på pinnens utsida.
Tänk på att de blir riktgt varma, bränn dig inte. Det brukar ta ca 5-10 miuter.


Pinnbrödets hål kan fyllas med en korv, en klick smör, honung och eller sylt. 
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: u7Nm5v (motverkar spam)
Inga kommentarer