Så här bakar du brownies med japansk miso

Användarnamn

Miso i bakning?
2018-10-13 @ 00:00:00
Det är kanske en avlägsen tanke men miso i bakning är fantastiskt!
Går det verkligen att andvända miso i bakning och desserter? 
Absolut!

Testa  den vita söta mison i exempelvis chokladdesserter eller något med kola eller karamell. Mison tillför sälta och umamin höjer alla andra smaker.
Just choklad och kola är perfekta att kombinera med miso.

Brownie recept

Testa att baka sega brownies på mandelmjöl och kakao täckta med chokladkolakräm och lite crunchig mandel- och nötkaramell.
Värt all möda. Jag lovar. Dessutom glutenfria. 

Jag är personligen inte alls rädd för gluten men vill man ha en lite tung, seg brownie är mandelmjöl helt perfekt.
Det blit ingen smet av det här receptet snarare en chokladdeg som man får trycka ut på plåten.



Kakan täcks med kolakräm gjord på kondenserad mjölk och mörk choklad och lite miso.

För att få lie kontrasterande knaprighet toppa varje browniebit med knäckig nöt- och mandelkaramell även den med miso för lite fin sälta.

rosta mandel

Att rosta massor med mandel och koka karamell tar visserligen en liten stund men det är väl värt jobbet.


karamell


Testa - det är värt det! Receptet hittar du HÄR!

Ching


Saker som är bra att ha:


vit miso       
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: PRtXXs (motverkar spam)
Inga kommentarer