SHIRO MISO PASTÖRISERAD

Användarnamn

Misopasta vit SHIRO ekologisk i squeezebag

Riktigt ljus miso
109 kr
Söt vit pastöriserad Shiro, en lite sötare, krämig miso tillverkad i Kyoto på ris och sojabönor. En helt naturlig produkt utan smakförstärkare eller andra konstigheter. Sweet White Miso tillverkades historiskt i första hand för de välbärgade eftersom koji var en dyr och eftertraktad råvara.  Shiro Miso har en fin söt och mild arom med underbar lätt umamismak.
 
Leveranstid:
Artnr:
11309
Shiro Miso, ekologisk pastöriserad ekologisk Kyoto-miso 250g
Söt vit pastöriserad Shiro, en lite sötare, krämig miso tillverkad i Kyoto på ris och sojabönor. 
En helt naturlig produkt utan smakförstärkare eller andra konstigheter.

Sweet White Miso tillverkades historiskt i första hand för de välbärgade eftersom koji var en dyr och eftertraktad råvara.  Shiro Miso har en fin söt och mild arom med underbar lätt umamismak. 

Testa att använda miso i potatismos istället för mjölk eller i krämiga soppor istället för grädde.
Miso passar också fint i dippsåser, röror och dressingar. Testa att röra ihop till en ceasardressing med citron och vitlök. 
Vit miso är gott i soppor och såser. Ett smart sätt att börja använda misopastor är att tillsätta dem i grytor och soppor och andra rätter där man annars kanske skulle använt buljong.

Dosera ca 2 teskedar miso till 5 dl vatten för buljong och soppa neller aningen mer om man vill ha starkare.

Miso är en traditionell basvara i det japanska köket. Den tillverkas av hela sojabönor, säd och en unik fermenterad kojikultur som lagras i månader på cederträfat.

Den långsamma fermenteringen ger en fyllig och komplex smak och en mängd umami-smak. 

Clearspring Sweet White Miso är en kyotomiso med en krämig fyllighet och en aning salt sötma.

Den tillverkas i små batcher för att bibehålla dess speciella karaktär.

Misons ljusa färg kan mörkna naturligt men detta påverkar inte smaken eller kvaliteten. 

Miso blir naturligt mörkare med tiden; detta påverkar inte kvaliteten.
Miso är en levande produkt och pågående jäsning kan få locket att bukta ut men den är fortfarande säker att konsumera. Oskadliga vita jäst kan utvecklas från exponering för luft.
Skumma i så fall av den innan användning. 

I allmänhet är det bästa sättet att lagra miso att behålla sin fräschör och kvalitet är i en sval skåp eller kylskåp. Men det beror på klimatförhållanden och personliga preferenser.

Salt spelar en viktig roll i många jästa och betade livsmedel. Det fungerar som en kontroll för att fermentationsprocessen, skapar matar med optimal näring men hindrar dem från att förstöra.

Miso innehåller tillräckligt med salt för att framgångsrikt styra fermenteringen. Salthalten varierar från 5% för lättare sorter upp till 12% starkare, mörkare sorter.

Miso är en koncentrerad krydda med stor aromatisk förmåga, så använd den sparsamt i början innan du lärt känna smaken och styrkan.

Om du vill ersätta salt med miso kan du utgå från att två teskedar miso motsvarar en fjärdedels tesked salt.
På detta sätt saltintag kan sänkas och full nyttan av smak och näring av miso.

Höga temperaturer kommer att uppmuntra ytterligare jäsning. Det är inte skadligt men kommer att ge miso mörkare färg och äkan leda till en uppbyggnad av tryck inuti förpackningen.

Precis som årgångsviner finns det många sorters miso, var och en med sin egen unika smak, färg och konsistens. Varje miso speglar den lokala kulturen, grödor och odlingsförhållanden i olika regioner i Japan.

Söt miso har lägre soja innehåll, mindre salt och mer koji är populär i södra Japan, medan mörkare miso ofta kallad alias eller röd miso, innehåller mer soja och mindre korn koji och traditionellt kommer från den norra delen av Japan.

LÄS MER OM MISO HÄR:

Innehåll: Ris * (42%), vatten, sojabönor * (21%), havsalt. 
*= ekologiskt certifierad ingrediens  
Vikt: 250g
Näringsinnehåll per 100g:  Energi: 695kJ/165 kcal Fett: 3,4g - varav mättat fett: 1,2g Kolhydrat: 27g - varav sockerarter: 23g Protein: 7,5g Salt: 4,9g
Ursprung: Japan
Visa mer
Visa mindre
Vikt: 250g
Antal i förpackningen: 1st
Kanske gillar du även någon av dessa:
Umamipasta med chili ekologisk
Den 5:e smaken med chili
99 kr
Köp
Info
0
Misopasta på råris ekologisk GENMAI
GENMAI - Miso på sojabönor och ris
116 kr
Köp
Info
0
Umamipasta med ingefära ekologisk
99 kr
Köp
Info
0
Mirin av ris
Äkta japansk mirin utan tillsatser
69 kr
Köp
Info
0
Teriyakisås utan tillsatt socker eko
Användbar smakhöjare
78 kr
Köp
Info
0
Tamari-soja ekologisk 150ml
Äkta japansk tamari
80 kr
0
Mer från Clearspring
Udon nudlar vete ekologiska
Finaste japanska nudlar
72 kr
Köp
Info
0
Tamari-soja ekologisk 500ml
Äkta japansk tamari i större flaska
199 kr
Köp
Info
0
Sushiris ekologiskt
Ris till din egen sushi
69 kr
Köp
Info
0
Umamipasta med ingefära ekologisk
99 kr
Köp
Info
0
Andra köpte även
Tagliolina porcini  pasta med karljohan
Pasta & karljohan = bästa kombon!
68 kr
Köp
Info
0
Misopasta på råris ekologisk GENMAI
GENMAI - Miso på sojabönor och ris
116 kr
Köp
Info
0