Recept på kladdkaka med smaksättning

Användarnamn

Kladdkaka med eller utan smaksättning
Klassisk kladdkaka är enkel och snabb att baka. Den kan piffas till lite extra med spännande smaksättning. Testa chili, hallon, citrus eller nötter.

Ingredienser


100 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 krm salt


Tillsätt gärna en smakfavorit.
0,5-1 dl färska eller frystorkade hallon eller jordgubbar i bitar.
citrusskal ex rivet skal av apelsin, citron eller lime
nötter, t ex 1 dl hackade valnötter, mandel eller pistaschnötter
2 krm Jalapeñoflakes 


Gör så här:


Sätt ugnen på 200°C. Smörj och bröa en springform med löstagbar kant.
Smält smöret och rör ihop socker, vaniljpulver och ägg i en bunke.
Blanda mjöl, kakao och salt, rör ner det och smöret i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills den är lös i mitten men färdig i kanterna.
Låt svalna så att  kladdet sätter sig.

Kakao    Jalapenon  Frystorkade jordgubbsskivor   Frystorkade hallon Vaniljpulver
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: fgTAk5 (motverkar spam)
Inga kommentarer