Julinformation: Vi skickar julklappar fram till förmiddagen den 22 december. För beställningar som måste hinna fram före jul, lägg din order senast förmiddagen den 19 december så skickar vi samma dag. LÄS MER
Recept på lavendelskorpor med choklad & nötter

Användarnamn

Lavendelbiscotti med nötter & choklad
Baka lavendelskorpor med choklad, nötter och mandel. Lavendelsmaken kommer till sin rätt ihop med mandel och choklad. Den här lilla kakan blir lätt en favorit!

Ingredienser:


100 g mörk choklad linser eller hackad kaka
150g nötter eller mandel eller blandningar ex100 g valnötter & 50 g mandel
150 g smör
2 dl strösocker
1 dl honung
1 ägg
3/4-1 dl torkade lavendelblommor (öka mängden om du har färska)
1 tsk vaniljpulver
6 dl vetemjöl

Gör så här:


Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka mandel, nötter och eventuellt chokladen grovt. Hacka över blommorna så att aromen sprids.
Vispa smör, socker och honung vitt och pösigt. Blanda i ägget och mjölet blandat med vaniljpulver, bakpulver, choklad och nötter.

Forma degen till 6 smala, tillplattade längder och grädda på bakpappersklädda plåtar.
Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna och skär sneda bitar. Vänd den skurna ytan uppåt och grädda eller torka i ugnen ytterligare ca 10 minuter.

Tips! Om du använder färsk lavendel  behöver du i de flesta fall ungefär dubbel volym av motsvarande torkad lavendel.

Lavendel torkad 15g i påse
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: NFW8d8 (motverkar spam)
Inga kommentarer