Recept på glutenfrtt kväckebröd hittar du på FreakyKitchen.se

Användarnamn

Amaranth och kikärtsknäckebröd är världens bästa knäckebröd.

Ingredienser:



2 dl mjöl ex hälften amaranthmjöl och lika mycket kikärtsmjöl men sesam-, durra-, bovete-och teffmjöl funar också eller blandningar av dessa.
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl chiafrön
1/2 dl solroskärnor
1 krm flingsalt
2 1/2 dl vatten


Gör så här:



Blanda alla torra ingredienser och häll vattnet kokande över dem i en skål eller bunke. Rör ihop till en deg. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll smeten på pappret. Använd ett till bakplåtspapper ovanpå smeten och fördela den med hjälp av händerna eller en kavel jämnt över plåten. Ta bort det översta pappret. Skär rutor i smeten. In i ugnen på 175°C i ca 40 min.
Låt brödet kallna och torka en stund innan du bryter det i bitar.

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: aHGgBt (motverkar spam)
Inga kommentarer