Deba KAI Wasabi black 21 cm
Enkelslipad japansk arbetshäst
1099 kr
- Mindre Yanagiba
- Hårt kolstål
- Enkelslipad
KAI Deba japansk kniv 21 cm Wasabi Black enkelslipat blad
Större debakniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv och bra för att skära både kött och fisk.
En Deba är en klassisk japansk kökskniv som oftast används för att tillreda fisk och fågel.
Den kombinerar funktionerna hos en köttyxa och en kockkniv.
Deban används för att skära bort huvudet och filéa fisk, skära genom små ben och skinn, bena ur fågel och skära kött. Kniven är slipad på ena sidan av bladet och den är smidig och exakt och kan hantera de flesta uppgifterna som en kockkniv. Den traditionella designen med slipning på ena sidan och en något böjd knivegg håller känsliga livsmedel intakta och gör så att de släpper snabbt från bladet.
Gemensamt för knivarna i Wasabi-serien är att de är tillverkade av rostfritt stål med hög kolhalt och hårdhet och kan användas både i hemmet och i professionella kök.
Handtagen ger en optimal hygien och grepp tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen.
Bambu har nämligen naturliga anti-bakteriella egenskaper.
Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
Material: Rostfritt stål med hög kolhalt, 1K6. Grepp av kompositmaterial av bambupulver och polypropen.
Hårdhet: 58 HRC /- 1
Mått: Bladlängd 21 cm handtag 12,6 cm
Skötselråd: Diskas med fördel för hand.
Skölj av kniven direkt, använd gärna handdiskmedel, torka av kniven noga efter rengöring.
Förvaring: Gärna på magnetlist eller i knivblock för att behålla skärpan.
Underhåll: Förslagsvis med porslinsbryne, diamantbryne eller slipsten
Alla knivar i KAI:S wasabiserie hittar du här:
Större debakniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv och bra för att skära både kött och fisk.
En Deba är en klassisk japansk kökskniv som oftast används för att tillreda fisk och fågel.
Den kombinerar funktionerna hos en köttyxa och en kockkniv.
Deban används för att skära bort huvudet och filéa fisk, skära genom små ben och skinn, bena ur fågel och skära kött. Kniven är slipad på ena sidan av bladet och den är smidig och exakt och kan hantera de flesta uppgifterna som en kockkniv. Den traditionella designen med slipning på ena sidan och en något böjd knivegg håller känsliga livsmedel intakta och gör så att de släpper snabbt från bladet.
Gemensamt för knivarna i Wasabi-serien är att de är tillverkade av rostfritt stål med hög kolhalt och hårdhet och kan användas både i hemmet och i professionella kök.
Handtagen ger en optimal hygien och grepp tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen.
Bambu har nämligen naturliga anti-bakteriella egenskaper.
Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
Material: Rostfritt stål med hög kolhalt, 1K6. Grepp av kompositmaterial av bambupulver och polypropen.
Hårdhet: 58 HRC /- 1
Mått: Bladlängd 21 cm handtag 12,6 cm
Skötselråd: Diskas med fördel för hand.
Skölj av kniven direkt, använd gärna handdiskmedel, torka av kniven noga efter rengöring.
Förvaring: Gärna på magnetlist eller i knivblock för att behålla skärpan.
Underhåll: Förslagsvis med porslinsbryne, diamantbryne eller slipsten
Alla knivar i KAI:S wasabiserie hittar du här:
Visa mer
Visa mindre
Kanske gillar du även någon av dessa:
Japansk superkniv, Bäst i Test Aftonbladet 24 november 2019!
2999 kr 3149 kr
0
"Underbar kniv. Skär enkelt genom de värsta skorpor"
899 kr 999 kr
0
Mer från KAI
Andra köpte även
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0