Köp SASHIMIKNIV Yanagiba 24 cm KAI Wasabi black

Användarnamn

Yanagiba - Sashimikniv KAI Wasabi black 24 cm

Enkelslipat vasst till fisken
899 kr
Japansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av kokta grönsaker, rotfrukter, kött eller fisk till sushi och sashimi. Yanagiba betyder pilblad och yanagibaknivar har ett långt, smalt, pilaktigt blad med den traditionella japanska eggen som endast är slipad på ena sidan och en något böjd knivegg. Yanagiban är designad för att minska förlusten av naturliga safter och skapa de renaste tänkbara snittet när den dras genom maten. Yanagiba används oftast för att tillreda sashimi eller annan skivad rå fisk. Den är också är utmärkt för att skära kött och andra fuktiga livsmedel.
 
Köp
KAI Yanagiba sashimikniv 21 cm Wasabi Black enkelslipat blad
Japansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av kokta grönsaker, rotfrukter, kött eller fisk till sushi och sashimi.

Ordet yanagiba betyder pilblad och yanagibaknivar har ett långt, smalt, pilaktigt blad med den traditionella japanska eggen som endast är slipad på ena sidan och en något böjd knivegg.
Sashimikniven eller yanagiban är designad för att minska förlusten av naturliga safter och skapa de renaste tänkbara snittet när den dras genom maten. Yanagiba används oftast för att tillreda sashimi eller annan skivad rå fisk. Den är också är utmärkt för att skära kött och andra fuktiga livsmedel.

Gemensamt för knivarna i Wasabi-serien är att de är tillverkade av rostfritt stål med hög kolhalt och hårdhet och kan användas både i hemmet och i professionella kök.
Handtagen ger en optimal hygien och grepp tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen.
Bambu har nämligen naturliga anti-bakteriella egenskaper.

Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.

Material:
 Rostfritt stål med hög kolhalt, 1K6. Grepp av kompositmaterial av bambupulver och polypropen.
Hårdhet: 58 HRC /- 1 
Mått: Bladlängd 21 cm handtag 12,6 cm
Skötselråd: Diskas med fördel för hand.
Skölj av kniven direkt, använd gärna handdiskmedel, torka av kniven noga efter rengöring.
Förvaring: Gärna på magnetlist eller i knivblock för att behålla skärpan.
Underhåll: Förslagsvis med porslinsbryne, diamantbryne eller slipsten.

Alla knivar i KAI:s wasabiserie hittar du här:
Kai wasabi black
Visa mer
Visa mindre
Handdiskas: Ja
Maskindiskas: Nej
Längd: Blad 21 cm, handtag 12,6 cm totalt 33,6cm
Färg: Stål och svart
Material: Rostfritt stål med hög kolhalt, 1K6. Grepp av kompositmaterial av bambupulver och polypropen.
Antal i förpackningen: 1st
Kanske gillar du även någon av dessa:
Santokukniv 18 cm Lion Sabatier Edonist
Tärna, hacka och strimla
1769 kr
Köp
Info
0
Santokukniv liten KAI Shun Classic 14cm
Mindre santoku i damaskusstål
2199 kr 2799 kr
Köp
Info
0
Santokukniv 17,5 cm Karimatto
En arbetshäst somklarar det mesta
549 kr
Köp
Info
0
Knivslip 2-stegs asiatisk vinkel röd
För knivar med asiatisk slipvinkel
199 kr 219 kr
Köp
Info
0
Kockkniv KAI Shun Classic Gyuto 20 cm
Japansk superkniv, Bäst i Test Aftonbladet 24 november 2019!
2999 kr 3149 kr
Köp
Info
0
Kockkniv KAI  Shun Classic 25,5 cm
3449 kr
Köp
Info
0
Mer från KAI
Skalkniv KAI  Shun Classic Petty 9 cm
1295 kr 1649 kr
Köp
Info
0
Kockkniv KAI Shun Classic Gyuto 20 cm
Japansk superkniv, Bäst i Test Aftonbladet 24 november 2019!
2999 kr 3149 kr
Köp
Info
0
Kockkniv KAI Wasabi black 23,5 cm
933 kr 1149 kr
Köp
Info
0
Allkniv KAI Wasabi black 15 cm
849 kr
Köp
Info
0
Andra köpte även
Äppelskalare
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0
Överdrag jäskorg OVAL
Duk till jäskorg
56 kr 58 kr
Köp
Info
0
Jäskorg oval i rotting 1,5 liter
Vår absolut mest populära jäskorg.
189 kr 199 kr
Köp
Info
0
Cellofanpåsar nr 3
Fin presentation!
fr. 39 kr
0