Kul råvaror, köksaker & presenter. Från salt till sugarpaste.

Användarnamn

Inlägg taggade med "italienskt"

Pizza med Nduja
Godaste pizzan har vit eller röd topping med nduja, nötter och ruccola.
Tomatsås
Spara tomaterna på bruk. Tomatsås att att konservera för senare användning.
Snabbgjord exklusiv balsamico av vanlig balsamvinäger
Hur du får din billiga balsamvinäger att smaka som den finaste Aceto Balsamico Tradizionale DOP utan att vänta i 30 år.
Black gralic & ricotta pizza
Testa någonting nytt med svart vitlök på pizzan !
Nocellara-oliver, Vad är det?
Vad är så speciellt med Nocellaraoliver?
Pasta med Nduja och broccoli
Snabbt och enkelt men vansinnigt gott! Festlig vardagspasta.
Tiramisu
En italiensk klassiker med fluffig kräm och kex som fått dra i kaffe och sprit.
Vad är Tiramisu?
Allt du bör veta om den högt skattade desserten.
Vad är skillnaden mellan Salami och Salumi?
Vad skiljer Salami från Salumi? Är det samma sak?
Nduja, vad är det?
Salami på burk? Finns det?
Så räddar du pastadegen
Så kan du rädda en blöt eller torr pastadeg!
Gör hemgjord färsk pasta. Så lyckas du med pastadegen.
Det är både enkelt och kul att göra sin egen pasta! Dessutom fantastiskt gott.
Pizzadeg med surdeg
Bästa pizzadegen med surdeg. Lyckas med hemgjord pizza.
De bästa prylarna för pastatillverkning
Pasta är älskad vardagsmat och fantastisk festmat. Att göra pasta själv från grunden är ett spännande köksprojekt som de flesta kan delta i. Vilken utrustning behövs för att gör riktigt bra hemgjord pasta?
Bästa tipsen för hemgjord pasta.
De bästa tipsen för att lyckas med hemlagad pasta.
Drick gärna vin - och laga mat med det
Vin är gott att dricka men glöm inte att maten också vill ha en skvätt!
Salta pastavattnet
Salta som havet!
Snabbhacka vitlök med rivjärn
Ett vasst rivjärn hackar bäst!
Använd mått för rätt mängd pasta
Varför är det så svårt?
Pastavatten är en ingrediens
Släng inte bort pastavattnet. Det behövs i såsen!
Köp en billig olivolja och en god
Lagar du mycket mat med olivolja bör du ha minst 2 oljor hemma. En bättre och en sämre.
Kasta inte parmesanskalken!
Skalken på parmesanosten går ofta i soporna. Spara den och låt den sätta smak på soppor, fonder och såser!
Följ inte koktiden på  pastaförpackningen
Lite på dig själv och strunta i instruktionen.
Tillagningtiden är en ingrediens
Betrakta tiden som en ingrediens - även om man ofta säger att en enkel pasta är snabblagad mat.
10 italienska matlagningstips
Vill du kunna laga italiensk mat som smakar som den gör i Italien? Här är några tips som tar dig några steg närmare målet - den perfekta italienska måltiden.
Pasta Pici - en kraftig spagetti
En spännande, tjockare spaghetti med extra lång koktid, typisk för den toskanska traditionen. Lite mer rustik och rubust än småsyskonen spagetti och linguine.
Pici all’Aglione
Enklast tänkbara pastarätt, fantastiskt god tillredd på solmogna tomater, vitlök och färsk basilika.
Strypta präster
Strozzapreti har det mest pittoreska namnet bland de hundratals pastasorter Italien är känt för. Bakom namnet finns en spännande historia. Så glöm inte att tugga ordentligt innan du sväljer...
Strozzapreti med sås på röd endive
Strozzapreti betyder präststrypare. Tillsammans med röd endive, grädde och ansjovis blir den en fantastisk måltid trots sitt elaka namn. Recept för 4 personer.
Linguine med citron, mynta & kapris
Det blir inte bättre än så här. Enkelt, snabbt & gott. En lätt pastarätt men frisk smak som gör dig lagom mätt. Lika bra till en lunch i solen som till fredagsmyset.
Svart pasta med räkor och pilgrinmsmusslor
Snabbt och enkelt. Var inte rädd för att staka skaldjur. Det blir supergott.
Pasta med sommartryffel
Krämig pasta med sommartryffel. Självklart kan du byta ut sommartryffeln till vanlig svart tryffel men minska ned mängden en aning i så fall.
Lammgrillspett med parmaskinka
Lammgrillspett med parmaskinka i vildblomsolivolja med svartpeppar Trio Noir. Receptet för 4 personer kommer från vår leverantör Herbaria som också står för bilden.
Pizzafyllningar
Pizza är nästan alltid gott och pizzan går att variera i det oändliga. Här är förslag på fyllningar:
Pizzadeg
Baka egen pizza från grunden det är enklare än du tror. Recept på en bra deg hittar du här!
Risotto med ostronskivling
Ostronskivling är en tacksam svamp att odla och god att äta den finns dessutom färsk i de flesta matvaruaffärer.
Carpaccio
Var inte rädd. Att göra egen carpaccio är jätte-enkelt. Frys köttet innan, det gör det enklare att skiva och skyddar mot eventuella parasiter.
Tryffeldressing
Tryffel ger fin smak åt den här härliga dressingen.
Enklaste pastadegen
Enklare än så här blir det inte. Goda ekologiska ägg och fin durumvetemjöl är hemligheten för riktigt god färsk pasta. Receptet räcker till 4 hungriga pasta ätare eller ca 6 portioner runt 30st ravioli om du vill använda degen till pastakuddar.
Ravioli med ost och spenat
Underbara ravioli med ricotta och pecorino med eller utan tomatsåsen. Recept för 4 portioner.
Pasta med havets läckerheter
En riktigt härlig pasta med havets läckerheter, skaldjur och bläckfisk. Hemligheten är att använda sig av de bästa råvarorna. laga och njut. Receptet är för fyra personer.
Karljohansvamp-pasta med pancetta och zucchini
En riktigt härlig pastarätt men Karljohansvamp, zucchini och bacon. Receptet är för fyra personer.
Focaccia med olika smaksättningar
Focaccia är ett fantastiskt italienskt bröd som kan varieras i oändlighet. Lite tungt och gott som tillbehör till mat eller kanske som en egen rätt. Baka det naturellt helt utan annan smaktillsats än olivolja och salt eller experimentera fram din egen favoritkombination.
Antipasti Tutto mio!
Gör en härlig grönsaks- och svampinläggning att använda som tillbehör till kött eller fisk eller som antipasto. Receptet ger 4st halvlitersburkar med inlagda godsaker. Receptet kommer från Herbaria.
Grönsallad i parmesankorgar med Tryffellycka
Ett riktigt sändande recept på korgar av parmesanost fyllda men grönsallad och vilande på en bädd av bönsallad. Allt med en härlig touche av tryffel. Receptet kommer från Herbaria.
Spaghetti olio, aglio e peperoncino
En enkel klassisk italiensk rätt som enligt italiensk tradition inte serveras med parmesan. Den som vill och vågar river eller hyvlar över parmesan ändå det blir riktigt gott.
Linguine med svamp och citron
Ett enkelt recept men fantastiskt gott. Med en pasta av hög kvalitet blir det här kanske det bästa du ätit?