Recept på Antipasti Tutto mio! hittar du på FreakyKitchen.se

Användarnamn

Antipasti Tutto mio!
Gör en härlig grönsaks- och svampinläggning att använda som tillbehör till kött eller fisk eller som antipasto. Receptet ger 4st halvlitersburkar med inlagda godsaker. Receptet kommer från Herbaria.

Ingredienser:


Till ca 4 glasburkar à 1/2 liter:
(Förberedelsetid: 50 min / konservering: minst 3 veckor)

Till svampen:
500 g blandad svamp eller champinjoner
3 dl vit balsamvinäger
2 msk Tutto mio! 
2 tsk salt
1 msk rårörsocker
3 msk olivolja

Till kronärtskockorna:
2 kronärtskockor (ca 500 g)
3 dl kryddättika (6 %)
2 msk Tutto mio! 
2 tsk salt
1 msk rårörsocker
3 msk olivolja

Till chilin:
500 g röd chilifrukt eller körsbärspaprika
3 dl kryddättika (6 %)
2 msk Tutto mio! 
100 g rårörsocker
2 tsk salt


Gör så här:


Ansa champinjonerna och dela stora svampar. Låt balsamvinäger koka upp med Tutto mio!, salt och socker. Tillsätt svampen och låt allt koka 4 min. Ta upp svampen med en hålslev och låt den svalna på ett fat. Tillsätt olivolja i kastrullen, ge ett hastigt uppkok och ställ att svalna. Lägg svampen i en steril glasburk och täck med lagen. Förslut burken.

Ansa kronärtskockorna: Skär bort de övre tre femtedelarna på bladen och ta loss sega, torra blad. Skär av stjälken till 10 cm längd. Dela kronärtskockarna och gröp ur det så kallade skägget med en tesked. Dela halvorna i vardera fyra delar och koka dem i väl saltat vatten, de ska ha tuggmotstånd kvar när kokningen avslutas. Låt kryddättika, Tutto mio!, salt, socker och olivolja koka upp. Lägg ner kronärtskockorna och låt dem sjuda ca 3 min. Ta upp kronärtskockorna ur kastrullen och låt dem svalna på ett fat. Fördela dem i sterila glasburkar, häll på lagen och förslut burkarna.

Dela chilifrukterna på längden och ta bort kärnorna. Låt dem koka ca 3 min i rikligt med saltat vatten, lägg över chilin i iskallt vatten så att kokningen avstannar. Låt kryddättika, Tutto mio!, socker och salt koka upp. Fördela chilifrukterna i sterila glasburkar med lock, tillsätt den kokande heta lagen och förslut omedelbart. Låt svalna.
Recept från Herbaria.

Tutto Mio  Vit balsamico  Konservburk  
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: CQuYTb (motverkar spam)
Inga kommentarer