Användarnamn

Inlägg taggade med "svamp"

Fyllda Portobello-svampar med quinoa och rostade grönsaker
Laga en fantastisk vegetarisk middag - testa fyllda Portobello.
Beef Wellington med sauterad svamp
En brittisk favorit.
Goda svampar som är enkla att känna igen.
Lär du dig känna igen några goda svampsorter.
Svampplockning
Nu kommer svampen!
Kryddblandning med svamp
Gör en egen kryddblandning på svamp och annat gott från skogen. Plocka själv eller köp ingredienserna och blanda. Fyll på vackra burkar och njut hela vintern av skogen smaker.
Spätzle eller pasta och svampragu med Skogslycka
Spätzle och svampragu med Skogslycka. Den som inte vill ha Spätzle byter den mot vanlig pasta. Receptet kommer från Herbaria liksom bilden.
Klar svampsoppa med salladslök, kastanjer & Bella Buljong
En lite annorlunda svampsoppa med kastanjer för 4 personer går snabbt att laga. Härligt värmande efter en skogspromenad. Receptet av Hans Gerlach kommer från vår leverantör Herbaria.
Stekt svamp
Ta hand om svampen på bästa sätt för att få ut mest av din svampskörd från skogen, torget eller butiken. Att steka svamp är enkelt och smakar fantastiskt. Använd kantarell, champinjon, karl-johan, ostronskivling eller annan matsvamp. Svampsmaken är fettlöslig, därför är det gott att steka svamp i smör, olja eller olivolja. Svamp har ett stort vatteninnehåll som är bra att fräsa bort innan man tillsätter fett och steker.
Risotto med ostronskivling
Ostronskivling är en tacksam svamp att odla och god att äta den finns dessutom färsk i de flesta matvaruaffärer.
Karljohansvamp-pasta med pancetta och zucchini
En riktigt härlig pastarätt men Karljohansvamp, zucchini och bacon. Receptet är för fyra personer.
Antipasti Tutto mio!
Gör en härlig grönsaks- och svampinläggning att använda som tillbehör till kött eller fisk eller som antipasto. Receptet ger 4st halvlitersburkar med inlagda godsaker. Receptet kommer från Herbaria.
Linguine med svamp och citron
Ett enkelt recept men fantastiskt gott. Med en pasta av hög kvalitet blir det här kanske det bästa du ätit?