Användarnamn

Klar svampsoppa med salladslök, kastanjer & Bella Buljong
En lite annorlunda svampsoppa med kastanjer för 4 personer går snabbt att laga. Härligt värmande efter en skogspromenad. Receptet av Hans Gerlach kommer från vår leverantör Herbaria.

Ingredienser:



250 g potatis
250 g äkta kastanjer (färska eller tillagade och vakuumförpackade)
4 msk smör eller rapsolja
2 msk Bella Buljong
salt
Trio Noir
1 dl vitvin
1,2 l vatten
3–4 salladslökar
250 g skogssvamp

Gör så här:



Skåra färska kastanjer och baka dem 20–30 min i 200 grader varm ugn. Linda in dem i en fuktig handduk och låt dem vila. Skala kastanjerna och hacka grovt.
Skala potatisarna, skär dem i 1 cm stora tärningar och ånga dem under lock i en medelstor kastrull med 2 msk smör i ca 5 min. Krydda med Bella Buljong.
Tillsätt de hackade kastanjerna och häll på vitvinet och vatten.
Låt koka upp och sjuda 15 min.

Skölj salladslöken och skär i ringar. Ansa och dela svampen och fräs den med 2 msk rapsolja ca 2 min i en het panna. Tillsätt salladslöken och ta pannan från värmen efter 1 min.

Tillsätt lök och svamp till soppan. Låt soppan koka upp och sedan dra ett par minuter.
Smaka av och servera, gärna lite riven ost på toppen.

Tips:
Potatis och svamp kan ersättas med tärningar av pumpa, grön sparris eller en blandning av soppgrönsaker som t.ex. persiljerot, morötter och betor. Mixa soppen med en mixerstav om du vill ha en slät soppa istället..
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: ALqSXD (motverkar spam)
Inga kommentarer