Användarnamn

Svampplockning
2018-09-03 @ 11:30:48
Nu kommer svampen!
Jag har hört det sägas att efter 2 veckors regn kommer svampen. Vet inte om det gäller i år efter den otroliga torkan men jag tror ändå att det regnat så mycker att man kan hitta svamp i skogen. Många har antytt att det kan bli en fanatstisk svamphöst. Det lär på sina håll finnas gott om kantareller och Karl Johan.
Jag hoppas på det!

Nu kommer ganska varmt och lite fuktigt höstväder med regnskurar och då börjar de poppa upp, de rara sopparna och skivlingarna.  

Många gör superproffsiga svamputflykter med svampkorg och svampkniv. Aldrig skulle de lägga svampen i en plastpåse... som jag... ve och fasa.
Jo det är sant, det händer att jag kommer hem med svamp i svarta plastpåsar.

Ofta är svampplockningen för min del är inte alltid helt planerad. Det dyker upp fina svampar på hundpromenader och utflykter och vips är de svarta hundbajspåsarna framme. Då kommer svampen i alla fall med hem. Jag har ingen lust att lämna skatterna kvar och fundera på vad jag gick miste om resten av dagen eller veckan.

Jag borde så klafrt ha lärt mig vid det här laget. Lärt att alltid ha ett BärBälte kring midjan eller en fin svampkorg och dito kniv i handen. Bärbältet är en fantastisk sak uppfunnet av min vän Joanna Holmgren som också tillverkar de smarta bältena som ger händerna fria till plockning och koppel.

bärbälte med kantareller

Det är så klart det allra bästa. Kombinerat med stövlar, lite matsäck och en svampbok altrativt någon bra svamp-app.

Vi är lyckligt lottade i Sverige med allemansrätten som gör det möjligt för oss att plocka svamp och bär i skogen utan att fråga om lov.
Att dra nytta av skogens underbara skafferi är klimatsmart och fantastiskt gott.
Du får dessutom lite motion och en hel massa frisk luft i lungorna om du vågar dig ut på en skogspromenad i höst.


Ching!


Saker som är bra att ha:

Bärbälte   
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: UCSdK8 (motverkar spam)
Inga kommentarer