Användarnamn

Risotto med ostronskivling
Ostronskivling är en tacksam svamp att odla och god att äta den finns dessutom färsk i de flesta matvaruaffärer.

Ingredienser:


    2 msk smör
    1st finhackad vitlöksklyfta
    3 st finhackade schalottenlökar
    1dl vitt vin eller vatten blandat med vitvinsvinäger
    1 l varm buljong
    250g ostronskivling
    50g finriven parmesan
    250g risottoris
    svartpeppar
    salt
    persilja

Gör så här:



Rensa svampen och skär i mindre bitar.
Värm  en stor stekpanna och stek svampen tills den blir gyllene.
Krydda med salt och svartpeppar. Ställ åt sidan.

Häll 1 msk olja i en tjockbottnad kastrull och tillsätt schalottenlöken.
Fräs löken tills den är blank och fin. Tillsätt riset och bryn lite lätt.
Tillsätt vin och låt koka in under omrörning.
Koka upp buljongen och häll lite i taget över riset.

Låt risotton småputtra sakta under omrörning, det tar ca 20 minuter tills risotton är ”al dente”.
Tillsätt  svamp, ost och kanske en klick smör.
Smaka av med färskmalen peppar och garnera med persilja.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: MmZRBG (motverkar spam)
Inga kommentarer