Användarnamn

Inlägg taggade med "chili"

Vampire Slayer - en sås för vampyrjägare
En sås så het och fylld av vitlök att den skyddar mot vampyrer.
Vad är gochujang och hur använder man den?
Gochujang är en fermenterad koreansk chilipasta med rund, stark och fruktig fin chilismak. Oumbärlig i Bi Bim Bap och KimChi. Används direkt i grytor, marinader, wokar och till mycket mer än koreansk matlagning.
Vad är espelette-peppar?
Espelette är en fransk lite mildare chili med kultstatus.
Cornichoner - inlagda små gurkor
Cornichoner - inlagda små gurkor på franskt manér. Välj riktigt små gurkor. Franska om du har men vanliga västeråsgurkor i litet format funkar bra.
Aloo Kumro Chechki - indisk pumpa och potatis med nigella & gurkmeja
Enkel och läcker rätt med potatis, pumpa och spännande kryddning.
Pepparvodka
Chili-infuserad vodka eller tequila på minuten.
Choklad- & chiliglass
Svalkande hetta! Superenkel glass som går fint att göra även utan glassmaskin.
Aleppopeppar, Pul Biber eller Halaby Pepper
Pul Biber eller Aleppopeppar trendar bland matlagare just nu.
Soyasås till vårrullar & grönsaker
Underbart god sås med soja att doppa vårrullar i eller hälla över grönsaker, kött och sallader.
Urfa Biber - Isotpeppar
Unik och supertrendig peppar älskad av många mästerkockar.
Cinco de Mayo - en Mexikansk fest
Den 5:e maj firas med mole poblano, dans och margaritas.
Antipasti Tutto mio!
Gör en härlig grönsaks- och svampinläggning att använda som tillbehör till kött eller fisk eller som antipasto. Receptet ger 4st halvlitersburkar med inlagda godsaker. Receptet kommer från Herbaria.