Recept på pasta med havets läckerheter

Användarnamn

Pasta med havets läckerheter
En riktigt härlig pasta med havets läckerheter, skaldjur och bläckfisk. Hemligheten är att använda sig av de bästa råvarorna. laga och njut. Receptet är för fyra personer.

Ingredienser:500g linguine Morelli 
4st kokta havskrätor (en till varje person)
500g räkor (kokta)
500g blåmusslor (råa)
4st rensade bläckfiskkroppar
1 msk tomatpuré
3 st tomater
1 vitlöksklyfta
En halv finhackad färsk röd chili eller torkade chiliflakes
0,75dl fin olivolja
salt
Riven parmesanost
ev citron

Gör så här:Skala räkorna. Skrubba musslorna och kasta bort dem som inte sluter sig. Skiva bläckfisktuberna i 1 cm ringar. Finhacka chilin och vitlöken. Sätt på pastan. Låt chilin och vitlöken puttra i oljan på låg värme i 2 minuter. Bränn inte vitlöken då smakar den beskt. Tillsätt tomatpuré och tärnade tomater. Höj värmen lite och lägg i musslorna och bläckfisken 1 minut innan pastan är färdig och rör runt. De får inte tillagas för länge för då får den en konsistens som gummiband. När pastan är klar lägger du i räkorna och havskräftorna. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att kräftorna och räkorna bara skall bli varma dom är ju redan kokta och tål inte mycket mer tillagning utan att bli sega.

Blanda pastan med skaldjuren. Rör runt försiktigt ett par gånger så att allt blandar sig. Servera genast med nyriven parmesanost.

Grejer som är bra att ha hittar du här:

Linugine   Till Spagetti
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 3wDbXs (motverkar spam)
Inga kommentarer