Enkel pastadeg

Användarnamn

Enklaste pastadegen
Enklare än så här blir det inte. Goda ekologiska ägg och fin durumvetemjöl är hemligheten för riktigt god färsk pasta. Receptet räcker till 4 hungriga pasta ätare eller ca 6 portioner runt 30st ravioli om du vill använda degen till pastakuddar.

Ingredienser:


5 dl durumvete
4 ekologiska ägg
Polenta

Gör så här:


Lägg mjölet på bakbordet och gör en stor grop i mitten. Knäck äggen rakt ned i gropen och vispa upp dem med en gaffel.

ägg & mjöl
Ta med gaffeln in lite i taget av mjölet i äggblandningen. När degen börjar gå ihop mjölar du händerna och knådar ihop den till en slät, len och elastisk deg. Det tar ca 10 minuter.
Täck degen med plastfolie och låt den vila minst 30 minuter i kylen innan den kavlas ut.

Fler tips på hur du bäst lyckas med din pastadeg hittar du här!

Dela degen i 4 delar och kavla ut en i taget. Det är viktigt att inte degen torkar ut så täck de väntande degbollarna med plastfilm och lägg dem ev i kylen. Platta ut pastadegen med fingrarna och kör den genom pastamaskinen i dess största eller tjockaste läge. Kavla degen genom maskinens alla kavlingstjocklekar tills du fått  fram den tunnaste degen. Det går också att kavla för hand men räkna med att du får kavla på ganska ordentligt för ett bra resultat.



Forma den kavlade degen till valfri pastasort papardelle, spaghetti, tagliatelle eller ravioli. Använd pastamaskinen, kniv eller pastakavlar och till pastakuddar vackra raviolistansar. Den nyskurna pastan blandas med fördel med lite pollenta innan kokningen. Vill du kan pastan torkas för senare kokning. Använd gärna en pastatork i trä.

Koka pastan al dente i cirka 3 minuter i välsaltat vatten gärna i en smart pastakastrull.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: WaUsUj (motverkar spam)
Inga kommentarer