Användarnamn

Torka hemgjord pasta
2021-02-21 @ 00:00:00
Att torka hemgjord färsk pasta är viktigare än du tror.
Torkningen av den hemgjorda pastan missar man ofta.
Att torka hemgjord färsk pasta är viktigare än du tror.

Torkningen är viktig när man gör egen pasta för att pastan ska få rätt konsistens och även att den inte ska smaka deg.
Färsk pasta blir aldrig hårdare av att kokas.

Pastan ska torka en stund så att den sedan kan bli ”al dente” (med tuggmotstånd) när den kokas.

Pastatork XL
Pastatork XL rymmer 2,4 kvadratmeter pasta och kan fällas ihop.

Om du inte har en torkställning så kan du hänga plattorna över ett kvastskaft mellan två stolsryggar.

Man kan torka för att ganska omgående sedan koka pastan och man kan torka för att kunna förvara och lagra pastan precis som torkad pasta man kan köpa.

hopfällbar pastatork
En lite mindre torkställning för pasta hittar du HÄR!

I det senare fallet måste patsan bli helt torr. Ingen fuktighet får finnas kvar om du vill förvara den i tätslutande burkar eller påsar.
med fuktighet kvar kommer pastan att börja mögla.

Förvara gärna torr pasta i en stor burk men tätt lock.
Där håller den sig mycket länge.
Förvara gärna burken mörkt.
Konserveringsburk i glas med snäpplock

2 liters glasburk med snäpplock
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: V3Js3Y (motverkar spam)
Inga kommentarer