Black gralic & ricotta pizza

Användarnamn

Black gralic & ricotta pizza
Testa någonting nytt med svart vitlök på pizzan !

Ingredienser:


1 pizza deg 
extra jungfru olivolja för att borsta degen med
salt och nymalen svartpeppar

schalottenlök tunt skivad
1-½ matsked hackad färsk persilja
msk hackad färsk dragon
svart vitlöksklyftor tunt skivad "Black Garlic"
1 dl ricotta
1 strimlad färsk mozzarella
1/2 dl vispgrädde 


Gör så här:

Placera din pizzasten eller stål (om du använder) på ett ugnsgaller i mitten av ugnen.
Om du planerar att tillaga din pizza på en plåt, placera bara ett galler i mitten av ugnen (du behöver inte förvärma bakplåten).
Värm ugnen till 250 eller den högsta temperaturen som din ugn tillåter, om du använder en pizzasten/stål
och låt den värmas upp i minst 30 minuter medan du gör degen och/eller förbereder påläggen.

Pensla degen överallt med olivolja, se till att komma ända ut i kanterna.
Strö över salt och peppar, sedan schalottenlök och sedan hälften av persiljan och hälften av dragonen.
Fördela den svarta vitlöken jämnt ovanpå.
Släpp små klickar ricotta över hela pizzan, strö på mozzarellan och ringla grädden över allt.
Lägg bakplåten på gallret i mitten av ugnen och grädda tills skorpan är gyllene och osten börjar få färg, ca 10-15 minuter.
Direkt efter att du tagit ut pizzan ur ugnen, toppa den med resterande persilja, dragon och krydda med lite salt och peppar.
Skiva och servera.

Saker som är bra att ha:


Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: ftZFpL (motverkar spam)
Inga kommentarer