Användarnamn

Vad är skillnaden mellan Salami och Salumi?
2022-01-09 @ 16:53:39
Vad skiljer Salami från Salumi? Är det samma sak?
Har du koll på vad som är Salami och vad som kallas Salume?

Salumi kan lite generaliserande översättas som charkprodukter, med det är också hantverket att konservera och salta chark.
Grisens huvudmuskler representerar majoriteten av traditionell salumi.
Köttet bearbetas eller tillagas för att skapa kött som pancetta med flera sorter.

Salumi (singular salume) är huvudsakligen gjorda av fläsk.
Det finns sju stora detaljer av fläsk som utgör italiensk klassisk salumi: 
Proscuitto, Pancetta, Coppa Guanciale, Spalla Lardo eller Lonza Salami.
Salumi kallas även bresaola, som är gjord av nötkött, och tillagade produkter som mortadella och prosciutto cotto.

Salami är en fermenterad, saltad, torkad eller kokt korv.
Korven är med andra ord en del av den traditionella italienska salumin, en kombination av kött, salt och kryddor.
Salami innehåller oftast 20-30% bra fett, vanligen fett från fläsk.
Den har jäst eller fermenterats och sedan torkats köttet i korven består av antingen rent fläsk, nötkött, en blandning eller annat kött.

Tidig fernentering och sedsn torrhärdningen är nyckeln till en lyckad salamitillverkning. Ibland läggs lätt rökning till i traditionell italiensk salami. Klassiska typer av torrtorkad salami är  exempelvis Felino, Hunter's Salami, Tryffelsalami, Calabrese, Soppressata och Salami Picante.
Nduja är en salami som är bredbar och kan köpas på burk:
nudda bredbar salami

Historik: Korvar av salami-typ var populära bland bönder i syd-, öst- och centraleuropa eftersom de kan förvaras länge i rumstemperatur efter att den skurits eller skinnet öppnats. Den kompletterade ett ganska magert utbud av färskt kött.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: KCcGSn (motverkar spam)
Inga kommentarer