Tomatsås som kan konserveras och sparas.

Användarnamn

Tomatsås
Spara tomaterna på bruk. Tomatsås att att konservera för senare användning.
Konserveringsburk Le Parfait 0,5l med snäpplock
62 kr
Köp
Info
0
Sylttratt i rostfritt stål 15 cm
Så smart! Jag förstår inte hur jag klarat mig utan denna!
179 kr
Köp
Info
0
Le Parfait konserveringsglas snäpplock 0,5l 6-pack
376 kr
Köp
Info
0
Glasburk med skruvlock 0,5 liter
Ikonisk fransk syltburk
69 kr
Köp
Info
0

Ingredienser:


2,5 kg mogna tomater
2 hackade lökar
2-3 vitlöksklyftor
1 lagerblad
timjan
persilja
basilika eller dragonblad
1 tsk socker
Kryddor (ex  oregano och rosmarin eller testa kanel, muskotnöt, kryddnejlika...)
1 matsked olivolja
Salt & peppar 
Santokukniv 17,5 cm Karimatto
En arbetshäst somklarar det mesta
549 kr
Köp
Info
0
Skalkniv, allkniv 12 cm Karimatto
Mångsidig mindre kniv
399 kr
Köp
Info
0
Skärbräda i nordisk ek med ränna 40cm Culimat
1599 kr 1699 kr
Köp
Info
0
Champagnevinäger A l'Olivier
Lyxig vit vinäger ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐...
109 kr
Köp
Info
0

Gör så här:

Tvätta, urkärna och skala tomaterna.
Skär i bitar.
Bryn löken i olivolja i en stekpanna, tillsätt pressad vitlök, tomater, örter, kryddor och socker eller honung.
Smaka av med salt och peppar.

Sjud försiktigt i minst 30 minuter.

Fyll konserveringsburkar med tomatsås.
Se till att lämna ett mellanrum på 2 cm från brättet.
Förslut och värmekonservera i 45 minuter vid 100°C (koktemperatur).
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: Xa2aVG (motverkar spam)
Inga kommentarer